11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Finala americana

Cistigatoarea primului turneu de Mare Slem al anului va fi o jucatoare din Statele Unite, deoarece in finala de la Melbourne se vor intilni Lindsay Davenport, lidera clasamentului mondial, si Serena Wiliams, a saptea favorita a competitiei.


Cea mai mica dintre surorile Williams s-a calificat in finala probei de simplu feminin invingind-o pe rusoaica Maria Sarapova, a patra favorita, in trei seturi, 2-6, 7-5, 8-6. Williams si-a luat astfel revansa in fata tinerei rusoaice in virsta de 17 ani, care anul trecut a invins-o atit in finala turneului de la Wimbledon, cit si in Mastersul de la sfirsitul anului. Serena va incerca sa cucereasca miine cel de-al saptelea sau titlu de Mare Slem si al doilea la Openul australian, dupa cel din 2003. Ultimul sau trofeu major este cel cucerit la Wimbledon in 2003.


Lidera clasamentului mondial s-a chinuit cu frantuzoaica Natalie Dechy, favorita numarul 19, pe care a invins-o dupa doua ore si 12 minute de joc. Jucatoarea din Europa s-a aflat la doua mingi de calificarea in finala, la 6-2 si 5-5 in tie-breakul setului secund. Davenport a cistigat insa doua mingi si apoi setul decisiv cu 6-4, calificindu-se in finala.


„Sint foarte obosita dupa aceste meciuri lungi, mai ales ca particip si in proba de dublu, dar ma bucur ca nu este vorba de nici o accidentare“, a spus Davenport, dupa jocul cu Dechy.


„Nu regret nimic, chiar daca am fost foarte aproape de victorie. Am dat totul pe teren si asta ma face sa ma simt foarte bine. Pur si simplu, ea (Davenport, n.r.) a fost mai buna“, a afirmat Dechy, care a inregistrat la Melbourne cea mai buna performanta a sa la un turneu de Mare Slem.


Lindsay Davenport s-a calificat si pentru finala turneului de dublu, unde este favorita numarul 15 si face pereche cu jucatoarea americana de origine româna Corina Morariu. Cele doua vor juca impotriva cuplului Svetlana Kuznetova/Alicia Molik (Rusia/Australia), favorita numarul sase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS