12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPetit isi atirna ghetele in cui

Petit isi atirna ghetele in cui

Mijlocasul Emmanuel Petit, care are 34 de ani, si-a anuntat retragerea din activitatea competitionala. Petit, care a debutat in echipa nationala la 19 ani, cind selectioner era Michel Platini, a marcat un gol in finala Cupei Mondiale din 1998, cistigata, cu scorul de 3-0, in fata Brazilei. Petit a fost campion mondial cu echipa Frantei in 1998 si a cistigat Campionatul European in anul 2000. Fostul international si-a justificat decizia prin faptul ca este convins ca nu va mai putea sa revina la forma fizica necesara pentru a evolua la cel mai inalt nivel. Petit, care a fost supus unei interventii chirurgicale la genunchiul drept, a incercat sa revina in forma cu ajutorul unui preparator fizic al clubului englez Arsenal, pus la dispozitie de antrenorul Arsene Wenger.


Emmanuel Petit, care nu se afla sub contract cu nici un club de la inceputul sezonului, s-a pregatit alaturi de Arsenal, formatie la care a evolat in perioada 1997-2000.


„Cu putin timp inainte de Craciun, cind am avut certitudinea ca nu voi ajunge la forma fizica maxima, am stiut ca totul s-a terminat“, a spus Emmanuel Petit. Fostul international francez a precizat ca, dupa operatie, a ramas cu o „instabilitate articulara“, care il impiedica sa mai evolueze la nivel profesionist. Petit a suferit trei operatii in ultimele sale sase luni cit a evoluat la formatia Chelsea (ianuarie-iunie 2004).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS