9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKuznetova va solicita daune morale

Kuznetova va solicita daune morale

Jucatoarea de tenis Svetlana Kuznetova a declarat, ieri, la Melbourne, ca ministrul regional belgian, care a anuntat ca sportiva rusa a fost depistata pozitiv la un control antidoping, trebuie tras la raspundere, precizind ca se va gindi la o eventuala actionare in instanta. „Joc la Australian Open si nu vreau sa ma gindesc acum la ceea ce voi face, insa el trebuie sa plateasca. Impreuna cu agentii si cu parintii mei ma voi gindi la ceea ce voi face“, a spus Kuznetova.


Ministrul sportului al comunitatii franceze din Belgia, Claude Eerdekens, anuntase anterior ca Svetlana Kuznetova a fost depistata pozitiv cu efedrina, pe 19 decembrie, la Charleroi, in cursul unui turneu demonstrativ la care au participat si Justine Henin-Hardenne, Nathalie Dechy si Elena Dementieva. Kuznetova a dat asigurari insa ca nu a fost contactata de autoritatile belgiene. „Tot ce stiu este ceea ce am aflat din presa. Cind am sosit in Belgia eram bolnava si am fost la medic, care mi-a dat un medicament si l-am luat. Nu este nimic rau in asta“, a afirmat Kuznetova, adaugind ca persoanele care au efectuat controlul antidoping au fost de acord cu respectivul medicament.


Desi a fost criticat ca a informat presa inainte de a o anunta pe jucatoare, Claude Eerdekens sustine contrariul. „Noi ne-am indeplinit misiunea, insa se pare ca WTA nu are aceeasi intentie de a studia dosarul Kuznetova. Am impresia ca este ceva putred la nivelul WTA, care ar fi avut interesul sa colaboreze in lupta impotriva dopajului, in loc sa dea impresia ca face exact contrariul“, a apreciat Eerdekens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS