14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPavel si Hanescu au invins usor

Pavel si Hanescu au invins usor

Andrei Pavel s-a calificat in turul secund al turneului de la Melbourne, Australian Open, primul de Mare Slem al anului, dupa victoria in trei seturi, 6-4, 6-4, 6-0, in fata francezului Olivier Mutis, ocupantul locului 108 in clasamentul ATP. Pavel a reusit noua asi, fata de sase ai adversarului, comitind 22 de greseli nefortate, in timp ce Mutis a „reusit“ cu 12 mai mult.


Pavel, cap de serie numarul 17, si-a asigurat sapte puncte ATP si 28.000 de dolari australieni prin calificarea in turul secund, unde il va intilni pe americanul Bobby Reynolds, numarul 235 in clasamentul mondial, cistigator in patru seturi in fata spaniolului Nicolas Almagro, 5-7, 6-4, 7-6 (7), 7-6 (5).


Si Victor Hanescu s-a calificat in turul doi al turneului de la Melbourne, invingindu-l pe italianul Filippo Volandri in trei seturi cu 6-3, 6-4, 7-6 (1), dupa un meci care a durat doua ore. Hanescu a reusit sase asi, fata de unul singur al italianului si nu a avut nici o dubla greseala, in timp ce Volandri a comis sapte. In turul doi, Hanescu il va avea ca adversar pe britanicul Tim Henman, cap de serie numarul sapte, invingator in fata francezului Cyril Saulnier in patru seturi.


Sintem reprezentati si la „dublu“


In proba de dublu masculin, Andrei Pavel si germanul Thomas Berdych ii vor infrunta in runda inaugurala pe Ivo Karlovic (Croatia) si Tom Vanhoudt (Belgia), in timp ce Hanescu a decis sa joace doar in turneul de simplu.


La competitia dotata cu premii totale de 19 milioane de dolari australieni, România va fi reprezentata si la feminin, dar numai in proba de dublu. Astfel, Ruxandra Dragomir-Ilie va face pereche cu Maureen Drake (Canada), adversarele din primul tur fiind Olga Blahotova si Libuse Prusova (ambele din Cehia), in timp ce cuplul Andreea Vanc (România) / Eva Birnerova (Cehia), va intilni in primul meci o alta pereche ceha, Iveta Benesova / Kveta Peschke.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS