16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea continua marsul spre titlu

Chelsea continua marsul spre titlu

Primul meci oficial de fotbal al anului 2005 s-a disputat in Anglia, etapa a 21-a din Premier League avind loc pe 1 ianurie si programind un derbi de traditie, Liverpool – Chelsea. Confruntarea de pe „Anfild Road“ a fost adjudecata, in cele din urma, de trupa lui Mourinho, lidera clasamentului impunindu-se la limita, cu 1-0, prin golul marcat de Cole (’80).

Londonezii si-au dovedit inca o data eficienta, dupa ce au fost dominati in prima repriza, fiind ajutati si de arbitru, care nu a acordat doua lovituri de pedeapsa pentru Liverpool. In plus, „cormoranii“ l-au pierdut si pe mijlocasul Xabi Alonso, care nu va mai juca aproape sase saptamini dupa ce a fost contrat dur de Frank Lampard. Spaniolul s-a alaturat astfel celorlalti componenti de baza pe care Rafa Benitez nu ii poate folosi, Djibril Cisse, indisponibil pina la finalul sezonului din cauza unei fracturi, Harry Kewell si Milan Baros, cu probleme musculare.

Oaspetii au oferit o noua mostra de joc „machiavelic“, golul acestei a 16-a victorii a „albastrilor“, din 21 de meciuri, fiind unul norocos, sutul lui Joe Cole intrind in plasa dupa ce a fost deviat de fundasul Jamie Carragher.

Cu doua goluri reusite de suedezul Ljungberg (’35, ’49) si unul de Persie (’66), Arsenal s-a impus cu 3-1 la Charlton Athletic, mentinindu-se la cinci puncte in spatele lui Chelsea. Golul gazdelor a fost reusit de Karkouri, in minutul 45. „Diavolii“ lui Alex Ferguson au urcat pe podium, dupa victoria cu 2-0 de la Middlesbrough, ajutati si de esecul lui Everton la Tottenham. Pentru Manchester United au punctat Fletcher (‘9) si Giggs (’79). Fara Cosmin Contra pe teren, care nu a mai intrat in vederile antrenorului dupa eliminarea din urma cu doua etape, West Bromwich a scos un punct la Bolton, dar a ramas tot cu „lanterna rosie“. Oaspetii au condus cu 1-0, gol Z. Gera (’14), pina in minutul 85, cind E.H. Diouf a egalat pentru Bolton.

Alte rezultate

In runda a 21-a a campionatului englez s-au mai consemnat rezultatele: Aston Villa – Blackburn 1-0, Fulham – Crystal Palace 3-1, Manchester City – Southampton 2-1, Newcastle – Birmingham 2-1, Portsmouth – Norwich 1-1, Tottenham – Everton 5-2. In clasament conduce Chelsea, cu 52 de puncte, urmata de Arsenal (47 p), Manchester United (43 p) si Everton (40 p). Liverpool este pe locul sase, cu 34 de puncte, ultima pozitie fiind detinuta de West Bromwich, care a acumulat doar 12 puncte.

Etapa a 22-a din Premier League a debutat de ieri, aseara avind loc partidele Norwich – Liverpool, Blackburn – Charlton, Crystal Palace – Aston Villa si West Bromwich – Newcastle. Astazi se mai disputa meciurile: Arsenal – Manchester City, Birmingham – Bolton, Chelsea – Middlesbrough, Everton – Portsmouth, Manchester United – Tottenham. Runda se va incheia miine, cu jocul Southampton- Fulham, dupa care campionatul se va intrerupe pina pe 15 ianuarie, cind este programat derbiul Liverpool – Manchester United.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS