9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrecia a reusit o calificare istorica

Grecia a reusit o calificare istorica

Desi era practic eliminata din competitie, Rusia a vrut sa demonstreze in fata Greciei ca nu este o echipa lipsita de valoare. In ultimul sau meci la Euro, selectionata pregatita de Iartev a reusit sa invinga reprezentativa elena, care surprinsese placut in partidele cu Portugalia si Spania.

Nici nu au apucat bine elevii lui Otto Rehhagel sa se aseze pe teren in formula indicata de tehnicianul german ca rusii au si deschis scorul. Kiricenko a profitat de o greseala a lui Katsouranis si l-a invins pe Nikopolidis cu un sut din careu, marcind cel mai rapid gol din istoria Campionatului European. Elenii au acuzat socul si, un sfert de ora mai tirziu, esticii au punctat din nou, Bulikin marcind cu capul din patru metri, dupa o lovitura de colt.

Grecii nu se regasesc si sint la un pas sa mai incaseze un gol, Kariaka ratind incredibil din sase metri. Replica elenilor vine imediat si Charisteas il imita pe omologul sau rus, dar dintr-o pozitie mult mai buna. Trupa lui Iartev continua se domine facind cel mai bun meci de la aceasta competitie, in timp ce grecii sint in corzi. Bulikin nimereste bara, portarul Nikopolidis se dovedeste providential in citeva rinduri, dar, in cele din urma, elenii reusesc sa reduca din diferenta, prin Vryzas, in finalul primei parti, gol care a echivalat cu calificarea.

Repriza secunda a fost mai saraca in ocazii de poarta, rusii fiind mai mult preocupati sa mentina rezultatul, chiar daca le-au mai dat o data emotii adversarilor, multumiti si ei ca au reusit, pentru prima oara in istorie, o calificare in sferturile de finala ale Campionatului European.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS