10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMoldovan il asteapta pe Iordanescu la discutii

Moldovan il asteapta pe Iordanescu la discutii

In ultima vreme, atacantii romani care activeaza in campionatele din strainatate si care sint convocati constant pentru meciurile echipei nationale nu prea dau satisfactie la formatiile lor de club. Adrian Mutu, liderul acestora, nu prea mai este folosit de Ranieri in prima garnitura a lui Chelsea, Ganea prinde doar finalurile de meci la Wolverhampton, Bratu marcheaza doar in amicalurile Galatei in fata unor echipe de amatori, Marius Nicolae nu are inca meciuri in picioare la Sporting, iar Adi Ilie recunoaste ca nu a atins inca virful de forma, cu Besiktas, chiar daca a avut unele evolutii apreciate. Ar mai fi Pancu, dar acesta este folosit de Lucescu mai mult mijlocas, pe acest post jucind si in ultimele partide ale nationalei, in timp ce ultimii sositi in tabara tricolora, Danciulescu si Cristea, recomandati de evolutiile din campionatul intern, nu au inca puterea sa se bata cu adversari de calibru.

Asa ca la nationala se simte nevoia unui virf capabil sa marcheze din aproape orice pozitie, cu toate ca o parte dintre cei enumerati nu au dezamagit atunci cind au fost aruncati in lupta de Iordanescu. Iar cel mai indicat in acest moment pare a fi „batrinul“ Viorel Moldovan, care, de la revenirea la FC Nantes, se poate spune ca are Franta la picioare. Atacantul roman cu 68 de selectii in Nationala, pentru care a inscris de 25 de ori, a marcat de la inceputul anului 16 goluri in 13 partide in care a imbracat tricoul „canarilor“.

Moldovan, de multe ori criticat pentru stilul sau nespectaculos, traieste in Premiere Division o a doua tinerete, cistigind de citeva ori de unul singur partidele pe care Nantes le-au sustinut in campionat sau in cupa.

„Sint un pic orgolios“

La reunirea lotului national pentru meciul amical cu Scotia, Anghel Iordanescu a spus ca nu va ezita sa mearga personal in Franta pentru o discutie cu Viorel Moldovan ca sa-l convinga sa revina la meciurile oficiale ale tricolorilor, din preliminariile CM 2006, dar a dat de inteles ca acest lucru nu se va intimpla prea curind. „Daca va fi nevoie, voi merge personal in Franta pentru a vorbi cu Viorel“, au fost cuvintele selectionerului, din care reiese ca aceasta „nevoie“ nu este una stringenta. Explicatia ar putea fi urmatoarea: Moldovan are 31 de ani si in citiva ani isi va incheia cariera, deci nu este cazul sa tina pe bara unul dintre tinerii care vin din spate si care au nevoie de tricoul nationalei pentru a putea fi vinduti cit mai repede si la un pret cit mai bun.

Oricum, Viorel Moldovan, pentru care ultima aparitie sub tricolor s-a consemnat in amicalul Romania – Slovacia, scor 2-1, din februarie 2003, a spus ca Nantes este o prioritate pentru el, dar asteapta si o eventuala vizita a lui Iordanescu.

„Astept ca selectionerul sa vina aici, am multe lucruri sa-i spun. Nu uit ca este antrenorul care m-a ajutat sa debutez si am un mare respect pentru el“, a afirmat Moldovan, care insa a adaugat ca se simte jignit, pentru ca in momentul in care a traversat o perioada nefericita in Emiratele Arabe Unite, la inceputul sezonului, ar fi apreciat un telefon al selectionerului. „Se stie, eu sint un pic orgolios. Stiu ce-mi va spune, dar pentru mine, in prezent, prioritar este clubul“, a precizat atacantul roman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS