9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAS Roma, Barcelona, Benfica si Liverpool au fost eliminate

AS Roma, Barcelona, Benfica si Liverpool au fost eliminate

Meciurile din mansa secunda a optimilor de finala ale Cupei UEFA s-au disputat joi seara. In urma rezultatelor inregistrate in aceste partide, patru dintre echipele europene de top, AS Roma, FC Barcelona, Benfica Lisabona si FC Liverpool, au parasit competitia.

Chivu a gresit o singura data, dar decisiv

AS Roma a avut de recuperat pe „Stadio Olimpico“, in mansa a doua cu Villarreal, infringerea cu 0-2 pe care echipa iberica i-a administrat-o in tur. Dupa ce Emerson a deschis scorul in minutul 10, cu un sut din marginea careului mare, care a catapultat balonul in vinclu, se parea ca formatia italiana nu va avea probleme in tentativa sa de a obtine calificarea.

Mai mult, in partea a doua a partidei, Cassano a majorat scorul la 2-0 (’50), anulind astfel avantajul luat in tur de Villarreal. Jucatorii echipei spaniole nu s-au pierdut insa cu firea si, in minutul 66, Sonny Anderson a inscris, reluind de linga Chivu o centrare de pe partea dreapta. AS Roma s-a aruncat in ofensiva dupa reusita lui Anderson, avind nevoie de inca doua goluri pentru a se califica in sferturi, insa elevii lui Capello s-au precipitat in faza de finalizare si nu au mai reusit sa inscrie. Mai mult, in minutul 90 AS Roma a ramas in inferioritate numerica, Jonathan Zebina fiind eliminat pentru un fault dur.

Cristi Chivu a jucat tot meciul si a avut, in general, o evolutie buna, gresind o singura data, dar decisiv, la golul marcat de Sonny Anderson.

Sapte goluri la Milano

Desi a beneficiat de sustinerea a 80.000 de suporteri, care au umplut pina la refuz stadionul „Camp Nou“, FC Barcelona nu a reusit sa marcheze in poarta scotienilor de la Celtic Glasgow si a ratat astfel calificarea in sferturi. In prima mansa, Celtic a cistigat pe teren propriu, cu scorul de 1-0.

In tur, Benfica incheiase la egalitate, 0-0, meciul din propriul fief cu Inter Milano, iar joi seara, in mansa a doua, a condus cu 1-0, prin golul marcat de Nuno Gomes (’36), pina in ultimul minut al primei reprize, cind Martins a egalat situatia de pe tabela de marcaj. Chiar si la acest scor lusitanii erau calificati insa, in partea a doua a partidei, Inter a mai inscris de trei ori prin Recoba (’61), Vieri (’64) si Martins (’70), in timp ce Benfica a punctat doar de doua ori, prin Nuno Gomes (’68) si Tiago (’78).

Chiar daca a deschis scorul pe „Stade Velodrome“, Liverpool a trebuit sa se recunoasca invinsa de Olympique Marseille, care s-a impus cu 2-1, profitind si de faptul ca oaspetii au jucat aproape o ora in inferioritate numerica, Igor Biscan fiind eliminat in minutul 36.

Rezultatele din optimi

Rezultate inregistrate joi, in mansa secunda a optimilor de finala ale Cupei UEFA: Real Mallorca (Spania) – Newcastle United (Anglia) 0-3 (Shearer ’46, ’89, Bellamy ’78; in tur 1-4), Internazionale Milano (Italia) – Benfica Lisabona (Portugalia) 4-3 (Martins ’45, ’70, Recoba ’61, Vieri ’64 / Nuno Gomes ’36, ’68, Tiago ’78; in tur 0-0), Olympique Marseille (Franta) – Liverpool (Anglia) 2-1 (Drogba ’38-penalti, Meite ’58 / Heskey ’15; in tur 1-1), FC Barcelona (Spania) – Celtic Glasgow (Scotia) 0-0 (in tur 0-1), FC Valencia (Spania) – Genclerbirligi (Turcia) 2-0 (Mista ’64, Vicente ’95-gol de „argint“; in tur 0-1), FC Bruges (Belgia) – Girondins Bordeaux (Franta) 0-1 (Chamakh ’85; in tur 1-3), PSV Eindhoven (Olanda) – AJ Auxerre (Franta) 3-0 (Kezman ‘4, ’27, Mark van Bommel ’73; in tur 1-1), AS Roma (Italia) – Villarreal (Spania) 2-1 (Emerson ’10, Cassano ’50 / S. Anderson ’66; in tur 0-2)

Programul sferturilor

Sferturile de finala ale Cupei UEFA se vor disputa pe 8 aprilie (turul) si 14 aprilie (returul), dupa urmatorul program: Girondins Bordeaux (Franta) – FC Valencia (Spania), PSV Eindhoven (Olanda) – Newcastle United (Anglia), Olympique Marseille (Franta) – Internazionale Milano (Italia), Celtic Glasgow (Scotia) – Villarreal (Spania).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS