9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFederer a facut legea

Federer a facut legea

Elvetianul Roger Federer si-a confirmat inca o data pozitia de lider mondial al tenisului masculin profesionist, cistigand turneul international de la Indian Wells (California), primul din circuitul Masters Series in acest an, dotat cu premii in valoare de 2,8 milioane de dolari.

In finala competitiei, Federer a dispus in doua seturi, 6-3, 6-3, de britanicul Tim Henman, numarul noua pe lista favoritilor. „Sint bucuros ca am cistigat acest titlu, intrucit turneul de la Indian Wells este unul dintre cele mai importante din lume“, a spus Roger Federer.

Pentru jucatorul elvetian, aceasta este a 22-a victorie de la inceputul anului (nu are decit o singura infringere), el dispunind de un avans considerabil in clasamentul ATP Champions Race, cu trei turnee cistigate incepind cu luna ianuarie (Openul Australiei, Dubai si Indian Wells).

In urma victoriei de la Indian Wells, tenismanul elvetian Roger Federer si-a marit avantajul fata de urmaritorii sai in clasamentul profesionist Indesit ATP Entry, avind la activ 5.635 puncte, fata de 4.425 cite are spaniolul Juan Carlos Ferrero, ocupantul locului doi, si 4.335, cite are americanul Andy Roddick, aflat pe pozitia a treia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS