11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei craioveni s-au calificat pentru finala

Trei craioveni s-au calificat pentru finala

La Braila si Alba Iulia s-au desfasurat etapele de zona ale campionatului national de juniori, Craiova fiind repartizata la Alba Iulia, alaturi de alte 19 judete.

De la cluburile craiovene participante – CFR, CSM si RIF-Universitatea – au reusit sa se califice pentru faza finala de la Iasi (4-8 aprilie): Jan Bazaluica (cat. 57 kg, CFR), Ion Pupaza (cat. 60 kg, CFR) si Bogdan Dumitru (cat. 54 kg, CSM). Reamintim, Bazaluica este medaliat cu bronz la CN 2003 – cadeti, iar Pupaza la CN 2003 juniori. Antrenorul Marcel Sirba (CFR Craiova) a spus: „Clubul nostru ar fi putut obtine inca o calificare pentru finala nationala a juniorilor, dar Gabi Andrei a fost dezavantajat de arbitri. A boxat cu Mihai Botoc (LPS Baia Mare), si-a demonstrat in ring superioritatea, dar a fost furat pentru anumite interese din zona. Oricum, cele doua calificari sint rezultate bune. Felicit in mod public boxerii si, ca antrenor, tin sa le multumesc celor care sint aproape de acest sport: Grupul Scolar Constructii (director – C. Drinceanu), Grupul Scolar Electroputere (director – F. Goaga) si, nu in ultimul rind, conduceriI CFR (ing. Bonci si ing. Iovanescu)“.

La rindul sau, antrenorul Constantin Buzduceanu (CSM) a declarat: „Sint satisfacut de evolutia sportivului Dumitru Bogdan, care a demonstrat ca nu intimplator este component al lotului national de juniori, coordonat de antrenorul emerit Vasile Fintina, si multumesc totodata si directorului Liceului «Matei Basarab», Octavian Podeanu, care este alaturi de noi“.

La sfirsitul acestei luni, boxerii craioveni vor lua startul la alte doua actiuni importante: selectie pentru alcatuirea lotului national de cadeti si finala Cupei Romaniei (fete). Aceasta ultima competitie, finala Cupei Romaniei, este rezervata fetelor (junioare si senioare). Bania va fi reprezentata de patru pugiliste: Eugenia Anghel (cat. 64 kg), Flori Miscu (cat. 52 kg), Ionela Dabuleanu (cat. 54 kg) – toate de la CFR, si Cristina Prunariu (cat. 56 kg, de la RIF-Universitatea).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS