9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLectie la iarba verde

Lectie la iarba verde

Antrenamentul de ieri-dimineata al alb-albastrilor a fost o lectie deschisa despre modul cum trebuie sa stea pe teren jucatorii Universitatii in noul sistem, 4-4-2, impus de italianul Nicolo Napoli. Tehnicianul Universitatii, dupa obisnuita incalzire, a impartit lotul in doua, cei considerati a fi in primul unsprezece au ramas pe terenul II al complexului „Ion Oblemenco“, iar ceilalti au plecat la sala, unde au facut forta.

Cei ramasi pe gazon, Guso, Daouda, Papura, Moti, Preda, Bolohan, Bundea, Miclea, Ov. Stinga, Njock si McBreen, au fost distribuiti pe posturile lor, fundasi, mijlocasi si atacanti, iar terenul a fost marcat cu jaloane in patru zone, la o distanta de 25 de metri, pe toata lungimea sa. Dupa ce Nicolo a exersat cu atacantii, a trecut la mijlocasi si a terminat cu fundasii, iar apoi a reluat „lectia“ cu toti jucatorii. Tema acesteia a fost pozitionarea fiecarui fotbalist in zona sa, dar si in functie de faza.

In acest sistem, jucatorii nu au voie sa paraseasca zona in care sint distribuiti. Napoli a lucrat aproximativ o ora cu cei considerati titulari. A oprit de foarte multe ori „lectia“, dar, pina la urma, a fost multumit de exprimarea elevilor sai. Dintre toti, Jeremie Njock a fost cel mai „muncit“.

Dupa ce a terminat cu primul unsprezece, a venit rindul rezervelor. Pentru ca nu au fost decit zece jucatori: Banica, Biemme, Buglea, Iordache, Murgan, Stoianof, Vigariu, A. Ionescu, C. Ungureanu si Borbely, Nicolo a apelat la masorul Minae, pe post de fundas central. La sfirsitul antrenamentului, unii dintre fotbalistii craioveni au spus cu jumatate de gura: „Am invatat“, iar altii: „Mai avem de munca pina asimilam noua tactica“. Vizavi de acest aspect, Napoli a spus: „Se vor obisnui. Sint jucatori valorosi, care vor invata ce le cer, chiar daca mai sint destule lucruri de imbunatatit“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS