25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomania - Elvetia 1-1

Romania – Elvetia 1-1

• Andrei Pavel: „A fost o intilnire dificila. Mi-am facut si eu viata destul de grea si pentru asta a trebuit sa mai muncesc un set“ • Astazi avem sperante la dublu

Dupa prima zi, scorul general este egal, 1-1. In primul meci al intilnirii cu elvetienii, Andrei Pavel (numarul 53 ATP) l-a invins, cu scorul de 6-4, 6-3, 5-7, 6-4, pe Michel Kratochvil (numarul 147 ATP), dupa o partida, care a durat aproximativ trei ore.

In primul set, Pavel a reusit un break, chiar in primul game al meciului, apoi cei doi jucatori

si-au cistigat fiecare serviciul, romanul impunindu-se cu scorul de 6-4. Istoria s-a repetat si in cel de-al doilea set, Pavel cistigind primul game pe serviciul adversarului. La scorul de 5-3, romanul a mai reusit un break si setul s-a incheiat cu 6-3.

In setul trei, la scorul de 1-1, Kratochvil a reusit primul sau break in acest meci, dar imediat Pavel a cistigat si el pe serviciul elvetianului. Situatia se repeta la scorul de 3-3. Kratochvil reuseste un break, urmat imediat de un rebreak Pavel. La scorul de 5-5, Kratochvil cistiga pentru a treia oara pe serviciul adversarului si incheie apoi setul cu 7-5.

O noua pereche de break-rebreak s-a inregistrat la scorul de 2-2, in setul patru, Kratochvil cistigind primul pe serviciul lui Pavel. Cei doi jucatori si-au cistigat serviciul pina la scorul de 5-4 in favoarea lui Pavel, cind romanul a reusit break-ul.

Tenismanul roman a fructificat prima minge de meci pe care a avut-o, incheind setul cu scorul de 6-4 si meciul, intr-o atmosfera electrizanta, publicul prezent in Sala Polivalenta incurajindu-si favoritii, elvetienii fiind insotiti si ei de aproximativ 150 de suporteri.

Nu am vazut de mult o atmosfera senzationala la un meci de tenis, cum a fost astazi (ieri-n.r.) in Sala Polivalenta. Poate doar la meciurile Universitatii de pe „Ion Oblemenco“.

Pavel a reusit in aceasta partida 17 asi, in timp ce adversarul sau a servit numai trei. Dupa meci, Andrei a spus: „A fost o intilnire dificila. Mi-am facut si eu viata destul de grea si pentru asta a trebuit sa mai muncesc un set. Ce s-a intimplat la 2-0? Dupa cele doua seturi cistigate de mine, in loc sa fiu chiar mai agresiv, sa incerc sa-mi fac eu jocul, m-am inmuiat un pic. Astfel, i-am dat mai multe sanse lui Kratochvil sa ma atace si s-a schimbat putin jocul. Dar mi-am revenit si am cistigat“.

Hanescu n-a reusit surpriza

In cel de-al doilea joc, Roger Federer l-a invins pe Victor Hanescu, cu scorul de 3-0 (7-6, 6-3, 6-1), dar romanul a oferit o replica dirza numarului unu mondial.

Astazi este programat meciul de dublu: Andrei Pavel / Gabriel Trifu – Roger Federer / Yves Allegro (ora 15.00).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS