9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBandele inarmate terorizeaza pilotii

Bandele inarmate terorizeaza pilotii

Organizatorii Raliului Dakar 2004 au anuntat anularea, din motive de securitate, a etapelor a 10-a si a 11-a, programate sa aiba loc simbata si duminica. Etapa a 10-a trebuia sa se desfasoare simbata, intre localitatile Nema si Mopti (Mali), in timp ce etapa a 11-a era programata duminica, intre Mopti si Bobo-Dioulasso (Burkina Faso).

„Am fost avertizati ca nu se va putea asigura buna desfasurare a probei speciale pina la Mopti, din cauza unor bande greu de controlat“, a declarat, intr-o conferinta de presa, Gilbert Ysern, director general delegat al firmei ASO, organizatoarea raliului.

La rindul sau, directorul sportiv al competitiei, Patrick Zaniroli, a precizat ca „gruparile care actioneaza in zona reclama multe lucruri, dar este vorba in principal de acte de violenta“, a spus Zaniroli.

Nu este pentru prima data cind desfasurarea Raliului Dakar este perturbata astfel. In 1998, un concurent la clasa camioane a fost nevoit sa-si abandoneze masina dupa ce s-au tras focuri de arma in directia sa, iar un an mai tirziu, la citiva kilometri de Tichit (Mauritania), peste 20 de oameni inarmati au oprit 12 automobile, sapte camioane si o motocicleta. Acestia le-au solicitat concurentilor sume de bani, le-au luat pasapoartele, precum si piese de schimb pentru un camion.

Editia din 2000 a fost intrerupta timp de cinci zile, din cauza unor amenintari cu atacuri teroriste. Organizatorii au decis atunci crearea unui pod aerian intre localitatile libiene Niamey si Sabha. Trei avioane de tip Antonov 124 au efectuat 19 calatorii, pentru a transporta 155 de automobile, 76 de camioane, 147 de motociclete si 1.635 de persoane. Operatiunea a costat aproximativ 5,34 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS