10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Sport pe scurt

Turneul de tenis de la Ischgl

Razvan Sabau s-a calificat in semifinale

Jucatorul roman de tenis Razvan Sabau s-a calificat in semifinalele challengerului de la Ischgl (Austria), care este dotat cu premii in valoare de 25.000 de euro. Joi, in sferturi, Sabau l-a invins in doua seturi, cu 7-5, 6-3, pe elvetianul Ivo Heuberger. In semifinalele competitiei, jucatorul roman il va intilni pe invingatorul partidei dintre suedezul Joachim Johansson, principalul favorit, si austriacul Thomas Schiessling, tenisman venit din calificari.

CM de handbal (f)

Romania – Japonia 41-30

Nationala feminina de handbal a Romaniei a invins joi, la Karlovac, cu scorul de 41-30 (19-14), selectionata Japoniei, in cadrul grupei C a Campionatului Mondial. Tot in grupa C, Norvegia a invins, joi, Argentina, cu scorul de 45-13, in timp ce Ucraina s-a impus, cu scorul de 33-15, in fata Tunisiei. Romania ocupa primul loc in grupa, cu cinci puncte, fiind urmata de Ucraina, tot cu cinci puncte, dar cu un golaveraj inferior. Echipa Romaniei va disputa ultimele doua meciuri simbata, cu Tunisia, si duminica, impotriva Norvegiei.

Volei (m)

Penultimul meci al sezonului

Echipa de volei masculin a Universitatii Craiova va intilni astazi, de la ora 12.30, in Sala sporturilor din Valea Vlaicii, formatia salajeana Phoenix Simleul Silvaniei, in penultimul meci al campionatului. In tur, craiovenii au avut o evolutie buna in fata echipei din Simleul Silvaniei, careia au reusit sa-i „smulga“ primul set. Gazdele de atunci au revenit insa repede si, pe fondul experientei competitionale mai mari, s-au impus cu 3-1 (-22, 11, 20, 18).

Elevilor lui Danut Pascu le va fi si astazi aproape imposibil sa obtina un rezultat bun, dar vor incerca, pe cit posibil, sa lase o impresie buna. Tehnicianul craiovean nu va putea conta in acest joc pe Adrian Popescu, juniorul de la LNT acuzind o contractura la spate.

Ultimul meci al Universitatii in acest sezon va avea loc peste doua saptamini, cind oltenii vor juca acasa cu ASA Tirgu Mures, asta pentru ca echipa pe care urma sa o intilneasca simbata viitoare in deplasare, Nando Oradea, s-a retras din campionat.

Volei (f)

Ultima intilnire cu publicul oltean

Voleibalistele din Banie au astazi un joc extrem de dificil, ca de altfel toate partidele de pina acum, ele urmind sa intilneasca, de la ora 11.00, in Sala sporturilor din Valea Vlaicii, puternica echipa CSM Lugoj. Elevele lui Adrian Cotoranu au pierdut categoric confruntarea din tur si spera ca astazi sa faca o figura cit mai frumoasa, cu toate ca sansele de izbinda sint minime, avind in vedere diferenta de valoare si de experienta dintre cele doua echipe. Pentru echipa de volei feminin a Universitatii acesta va fi ultimul meci in fata propriilor suporteri, dupa etapa viitoare, cind oltencele se vor deplasa la Oradea, campionatul luind sfirsit.

Ancheta a FBI in campionatul de fotbal american

Rasistii ii ameninta pe jucatorii de culoare

Cotidianul The Palm Beach Post a anuntat ca Biroul Federal de Investigatii (FBI) a deschis o ancheta privind scrisorile cu amenintari rasiale trimise unor jucatori de culoare din campionatul de fotbal american.

„Exista 11 sau 12 scrisori trimise unor oameni foarte cunoscuti in Statele Unite. Aceste scrisori contin amenintari voalte, dar care pot instiga la violenta“, a spus agentul FBI Robert Hawk

Responsabilul cu securitatea al clubului Miami Dolphnis, Stu Weinstein, a precizat ca un jucator al echipei a primit o astfel de scrisoare de amenintare. „Scrisoarea preciza ca afro-americanii nu ar trebui lasati sa practice sporturi profesioniste, nici sa incaseze sumele de bani pe care le primesc unii jucatori de fotbal american“, a spus Weinstein.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS