9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolori la munca de jos

Tricolori la munca de jos

Romania – Japonia

• Stadion „Dinamo“, simbata, ora 13.15 (TVR1).

• Formatii probabile:

Romania: Lobont – Stoican, Iencsi, Chivu, Rat – Dica, Radoi, Pancu, D. Munteanu – Mutu, Ganea. Antrenor: A. Iordanescu.

Japonia: Narazaki (Kawaguchi) – Kaji, Miura, Moniwa, Nakazawa – Nakata, Inamoto, Ono, Nakamura – Takahara, Yanagisawa. Antrenor: Zico.

• Vor arbitra: Carmona Mendez – Nunes Lopez si Egido Rozas (toti din Spania):

Norvegia – Luxemburg, Bosnia – Danemarca si Romania – Japonia sint trei meciuri care intereseaza astazi pe fanii tricolorilor. De o eventuala victorie sau un egal al Luxemburgului la Oslo (aproape imposibil!), coroborate cu un esec sau o remiza a Bosniei in meciul cu Danemarca, s-ar bucura in aceasta seara o tara intreaga, dar… vrabia malai viseaza. Sa revenim la oile noastre, adica la echipa nationala pastorita in continuare de Iordanescu si Mircea Sandu.

„Generalul“ construieste acum noua echipa a Romaniei pentru examenele anilor viitori. N-a renuntat la Dorinel Munteanu, „neamtul“ fiind jucator de baza, un lider cu mare experienta si in jurul lui se incearca acum construirea unei formatii care are obiectiv principal calificarea la CM din 2006. Meciul de astazi este considerat ca unul important, un fel de inceput pentru echipa reprezentativa, dar si pentru ca „tricolorii sa depaseasca socul necalificarii“ (Anghel Iordanescu).

De ce Japonia? „A fost echipa pe care am gasit-o la indemina atunci cind ne-am dat seama ca nu mai putem merge in Portugalia… Chiar daca dezamagesc opinia publica, eu spun ca nu sper intr-un rezultat favorabil la Oslo“, a punctat selectionerul tricolorilor. Japonezii au ajuns joi in Romania dupa ce miercuri seara, in Tunis, ei au cistigat cu 1-0 amicalul contra Tunisiei, africanii avindu-l selectioner pe francezul Roger Lemerre, fostul antrenor al Frantei de la CM 2002.

In poarta nipona s-a aflat Narazaki, de la Nagoya Grampus Eight, portar care a fost pregatit in 2002 de Silviu Lung.

Celebrul Nakata (AC Parma) s-a antrenat trei luni alaturi de Pavel Badea la Bellmare Hiratsuka (in vara anului 1998), de unde a plecat in Italia. Reamintim, in Tara Soarelui Rasare au jucat si antrenat doar olteni: Olaroiu, Badea, Burca, Vancea (jucatori), Nicolae Zamfir, Silviu Lung, Ovidiu Drinceanu, Doru Isac (antrenori). Forta nationalei Tarii Soarelui Rasare consta in valoarea liniei de mijloc: Nakata (Parma), Inamoto (Fulham), Ono (Feyenoord), Nakamura (Reggina). Niponii se vor confrunta la Bucuresti nu numai cu o nationala dornica de un meci frumos, dar si cu… fusul orar. Dupa CM din Japonia si Coreea (2002), selectionerul Japoniei, francezul Troussier, a fost inlocuit cu celebrul Zico, o vedeta de calibru a fotbalului brazilian, care si-a incheiat cariera in Japonia.

Iordanescu a stabilit pentru aceasta saptamina un program de cantonament mai lejer, chiar daca e realist in privinta dificultatii meciului de astazi. „Japonia va fi foarte determinata. Rezultatele obtinute la Cupa Confederatiilor o recomanda drept una dintre reprezentativele de top din lume“.

„Generalul“ se confrunta cu unele probleme de lot, el fiind nevoit sa renunte la cinci dintre cei 17 „stranieri“: Stelea, Contra, Alin Stoica, Cernat, Marius Niculae. Este posibil ca astazi Iordanescu sa debuteze la echipa nationala unul-doi dintre tinerii de perspectiva: Andrei Cristea, Zicu, Dica, Hutan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS