11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMoldovenii au cosmaruri, iar vine Universitatea!

Moldovenii au cosmaruri, iar vine Universitatea!

Divizia A, etapa I

Otelul – „U“ Craiova

• Stadion „Otelul“
, simbata, ora 18.00.

• Formatii probabile:

Otelul:
Cernea (Bors) – Baldovin, Rohat, Ghionea – C. Dobre, C. Marginean, Danciu, E. Tudor, I. Dragomir – D. Oprea (V. Iacob), Gurita. Antrenor: C. Orac.

„U“ Craiova: Guso – Daouda, Papura, Rada – Miclea (Murgan), Bundea, Badea, Plesan, I. Stancu – Njock, Borbely. Antrenor: S. Cirtu.

• Vor arbitra: Al. Tudor – T. Constantinescu, N. Marodin. Rezerva: V. Sandu.

• Observatori: S. Satmari, V. Avram.

• Celelalte partide: FC Arges – Dinamo (simbata, ora 16.00, Prima TV), Ceahlaul Piatra Neamt – Petrolul Ploiesti (simbata, ora 18.00), Apulum Alba Iulia – Poli AEK Timisoara (simbata, ora 18.00), FCM Bacau – Gloria Bistrita (simbata, ora 20.00, TVR 2), FC Bihor – Rapid (duminica, ora 16.00, Prima TV), FC National – Farul (duminica, ora 19.45, TVR 1), Steaua – FC Brasov (duminica, ora 21.15, Pro TV).

„Preferam sa intilnim Petrolul in prima etapa, asa cum era programat initial, dar, asta e, ne descurcam si cu Otelul, tot trebuia sa jucam si cu ei odata“ – a declarat Sorin Cirtu alaltaieri.

Otelul retrogradase din prima divizie, dar, profitind ca Ploiestiul a eliberat un loc prin fuzionarea celor doua echipe – Astra si Petrolul -, moldovenii s-au trezit promovati la masa verde si nu s-au suparat deloc. Mai mult, au schimbat aproape tot la club si s-au apucat sa-si refaca echipa, sesizind ca in sezonul trecut au avut o trupa deloc rea, dar foarte batrina.

Desi nici acum nu-i dau banii afara din casa, otelarii au reusit citeva achizitii surprinzatoare, Baldovin, Rohat, Ghionea (revenit de la Steaua), C. Dobre, Danciu, Dragomir si Victoras Iacob fiind jucatori cu mare experienta.

In schimb, conform vestilor venite din tabara adversarilor, Arcanu nu a mai putut fi transferat, in locul lui fiind adus ploiesteanul Cernea.

Oltenii au plecat de joi din Craiova, hotariti sa nu piarda la Galati. Ei sint constienti ca vor fi primiti cu ostilitate de suporterii moldoveni pentru ca in returul trecut, spre final, Universitatea a cistigat cu 1-0 chiar la Galati si din acel moment Otelul a alunecat in subsolul clasamentului si nu si-a mai revenit.

Va fi interesant de vazut ce formula de echipa va prefera Sorin Cirtu: cu un virf sau cu doua, doar Borbely fiind cu pregatirea la zi in timp ce Njock si Bengondo, sositi destul de tirziu in Banie, au parametrii fizici destul de scazuti.

Sa speram ca oamenii lui Cirtu vor profita de lipsa de omogenitate a gazdelor. Daca va pleca bine in campionat, Universitatea, cu un „pachet“ de titulari suficient de valoros, poate oferi in continuare surprize frumoase, mai ales ca marile cluburi din Bucuresti n-au prea avut nici ele o campanie stralucita de achizitii…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS