9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLupta dintre Peterhansel si Masuoka se ascute

Lupta dintre Peterhansel si Masuoka se ascute

Etapa a saptea a Raliului Paris-Dakar s-a desfasurat ieri, intre localitatile Ghadames si Ghat, pe o distanta de 691 de kilometri. Aceasta runda a debutat cu o legatura de cinci kilometri, a continuat cu o proba speciala de 584 de kilometri si s-a incheiat cu o legatura de 102 kilometri.

Francezul Stephane Peterhansel a cistigat cursa automobilelor, devansindu-l cu 11 minute si 32 de secunde pe coechiperul sau de la Mitsubishi Hiroshi Masuoka si cu 27 de minute si patru secunde pe pilotul de la Nissan Ari Vatanen. Clasamentul rundei a saptea se prezinta astfel:1. Peterhansel (Mitsubishi), 2. Masuoka (Mitsubishi), 3. Vatanen (Nissan), 4. De Villiers (Nissan), 5. Kleinschmidt (Volkswagen), 6. Fontenay (Mitsubishi), 7. Alphand (BMW), 8. Shinozuka (Nissan), 9. Henrard (Volkswagen), 10. Sousa (Mitsubishi). In urma rezultatelor inregistrate in etapa a saptea, Peterhansel a preluat de la Masuoka pozitia de lider in clasamentul general, locul al treilea in aceasta ierarhie fiind ocupat de japonezul Kenjiro Shinozuka.

Competitia motocicletelor a fost dominata si in runda a saptea de pilotii de la KTM, care au ocupat primele zece pozitii ale clasamentului. A cistigat francezul Richard Sainct cu un avans de un minut si 30 de secunde fata de italianul Fabrizio Meoni si la cinci minute si 30 de secunde in fata spaniolului Joan Roma. In cursa bolizilor pe doua roti, clasamentul etapei a saptea se prezinta astfel: 1. Sainct, 2. Meoni, 3. Roma, 4. Despres, 5. Cox, 6. De Gavardo, 7. Brucy, 8. Sala, 9. De Azevedo, 10. Flik. Primele trei pozitii in clasamentul general sint ocupate, in ordine, de Sainct, Meoni si Roma.

Pilotul de la DAF Gerardus De Rooy s-a impus in cursa „greilor“, avind un avans de un minut si 41 de secunde in fata rusului Vladimir Tchaguine (Kamaz) si de 24 de minute si 29 de secunde in fata brazilianului Andre De Azevedo (Tatra). Ierarhia rundei a saptea in competitia autocamioanelor se prezinta astfel: 1. G. De Rooy (DAF), 2. Tchaguine (Kamaz), 3. De Azevedo (Tatra), 4. Kabirov (Kamaz), 5. Sugawara (Hino), 6. Pichlbauer (MAN), 7. J. De Rooy (DAF), 8. Echter (MAN), 9. Bosonnet (Mercedes), 10. Versino (Renault). In clasamentul general conduce mezinul familiei De Rooy, Gerardus, care este urmat de Tchaguine si de De Azevedo. Tatal lui Gerardus, Johannes De Rooy, se situeaza in aceasta ierarhie pe pozitia a cincea.

Etapa a opta a Raliului Paris-Dakar s-a disputat ieri, intre Ghat si Sabha, pe o distanta de 727 de kilometri, cu o proba speciala de 497 de kilometri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS