18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSandoi se bazeaza in primul rind pe olteni

Sandoi se bazeaza in primul rind pe olteni

Emil Sandoi se afla inca in faza de testari, oficialii olteni aducindu-i in probe in aceasta vara aproape doua echipe. Dintre toti jucatorii verificati, vreo 12 au fost straini, aseara urmind a se alatura lotului cel de-al 13-lea, australianul de origine romana Daniel Klitnovich, atacant. „Misie“ grea pentru tehnicianul „alb-albastrilor“ deoarece campionatul bate la usa, iar adversarii craiovenilor nu tin cont in teren de problemele exotice ale Universitatii sau de parerea consilierilor din Banie. Dupa antrenamentul de ieri-dimineata, Sandoi a raspuns intrebarilor GdS.

– Presupun ca in acest moment „dusmanul“ numarul unu al antrenorului Sandoi este timpul!

– Da, este adevarat, trebuie sa ne grabim.

– Oferiti-ne amanunte privind stadiul pregatirii, potentialul actual al lotului, o eventuala formatie probabila pentru acest sezon.

– Miercuri (astazi – n.r.), Universitatea are stabilite inca doua meciuri de verificare, amicale in care voi folosi doua echipe diferite. Aceste partide reprezinta, cum sa spun, un adevarat test pentru jucatorii aflati in lot. De fapt, pentru unii dintre acestia. In rest – ca sa va raspund la prima parte a intrebarii – totul a decurs conform programului de pregatire pe etape.

– Totusi, aveti cristalizata o formatie probabila pentru sezonul 2002/2003?

– Nu pot face acum nominalizarile pe care le cereti. Cred ca intelegeti motivele. Daca eu spun astazi o formatie probabila, cei care ar urma sa intre miine (astazi – n.r.) in teren si citesc ca nu fac parte din formatia asta nu s-ar simti prea comod. In plus, simbata mai avem un test, asa ca atunci as putea comunica lotul.

– Cu australianul de astazi (ieri – n.r.), Universitatea a avut in probe 13 stranieri. A fost benefica pentru Universitatea aceasta „invazie“ a jucatorilor straini?

– Intr-adevar, am testat foarte multi fotbalisti in aceasta vara, deoarece, lucru arhicunoscut, Universitatea a pierdut foarte multi jucatori. In consecinta, a fost normal sa efectuam aceste verificari de jucatori, inclusiv din strainatate. Este insa adevarat ca in situatia actuala a Universitatii – un lot fara omogenitate – n-ar fi fost prea indicat sa folosim jucatori straini. Motivele se subinteleg: un fotbalist din strainatate are destul de multe probleme fata de cei autohtoni, incepind cu lipsa de comunicare, chiar de adaptare. Evident, daca au valoare si perspectiva, vor ramine in lot.

– Sa inteleg ca toti cei cinci straini aflati acum in lot (trei brazilieni, un australian, un african) au fost opriti in lot?

– V-am precizat ca lotul il vom anunta zilele urmatoare. Deci, atunci aveti raspuns si la problema stranierilor.

– Altceva, toate bune?

– Sa zicem…

– Simbata viitoare, Universitatea – Astra. Sperati sa-l „bateti“ pe antrenorul Bondrea?

– Mai putin conteaza cine este antrenor sau conducator la o echipa. Trebuie sa ne concentram asupra acestui meci important, mai ales ca il disputam acasa. Trebuie sa luam maximul, adica trei puncte. Ar conta foarte mult o victorie cu Astra, ar fi un debut bun in noul campionat. Si ca puncte, dar mai ales ca moral pentru intreg lotul, avind in vedere schimbarile care s-au petrecut in aceasta vara.

– Mitica Marcu a declarat ca greul tot pe umerii jucatorilor craioveni va cadea!

– Da, si eu cred acelasi lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS