17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea are probleme cu portarii

Universitatea are probleme cu portarii

Goal-keeper-ul sirb Sarici era asteptat aseara sa se alature lotului oltenilor,
insa pina la ora 19.00 nu ajunsese in Capitala

Dupa ce Costica Stefanescu a refuzat functia de director tehnic, patronul Universitatii a spus ca, deocamdata, nu se pune problema numirii unui inlocuitor pentru fostul capitan al Craiovei Maxima. Declaratia a fost facuta simbata, dupa amicalul cu Sportul Studentesc, dar a doua zi oficialii gruparii oltene au demarat insa actiunea de aducere a unui director tehnic, in „pole position“ fiind Sorin Cirtu.

Dinel Staicu a spus ieri-dimineata: „La ora acestui dialog, n-am un raspuns clar. Sintem in tatonari. Sorin Cirtu sau Emeric Ienei? Nu, e vorba doar de Cirtu. Am avut multe probleme de rezolvat zilele acestea si n-am reusit sa ma intilnesc cu Sorin. Iar acum plec la Bucuresti, dar n-ar fi exclus sa ma vad totusi cu Cirtu“.

Aflat la Olanesti, Cirtu a evitat un raspuns transant: „Mass-media m-a «instalat» in functii la Universitatea de multe ori! Discutam dupa ce se clarifica datele problemei. Am avut duminica doar o discutie preliminara, dar nu stiu nimic de o eventuala decizie a conducerii. Daca am pus conditii? Nu, am discutat despre responsabilitatile fiecaruia, cit si alte detalii privind problemele fotbalistice ale echipei, ca sa zic asa. Pe mine m-ar interesa un contract cu Universitatea intre doi si patru ani, asa mi se pare mie corect. Nu fac acum alte comentarii privind lotul sau altceva. Nu sint angajat, nu-i problema mea“.

In privinta lotului, noutatile de ultima ora ar fi revenirea lui Corneliu Papura si a fostului dinamovist Sorin Iodi. Daca Papura s-a alaturat lotului ieri, in jurul 18.00, la cantonamentul de la stadionul „Cotroceni“ din Bucuresti, Iodi era asteptat sa soseasca si el in cursul serii. Universitatea o va intilni astazi, de la ora 18.30, in Capitala, pe FC National. Pentru acest meci, Sandoi l-a convocat si pe portarul Poenaru, de la Electro. La antrenamentul de ieri-dimineata, sub comanda lui Sandoi s-au pregatit si fostii jucatori ai Universitatii, Ovidiu Stinga si Augustin Calin. Dintre acestia, doar Stinga se afla inca in vizorul conducerii gruparii craiovene.

Dinel Staicu a fost ieri in Bucuresti pentru rezolvarea, printre altele, si a celor doua achizitii, Papura si Iodi. Oficialul oltean a precizat: „Am convenit totul cu Papura si Iodi, adica pretul si perioada de joc pentru Universitatea. In acest sens, nu mai sint probleme. Bani avem in cont si afacerea-i ca si facuta. Cu Corneliu ne-am inteles pentru trei ani, iar la Iodi este vorba de unul sau doi ani“.

In privinta portarilor, situatia este destul de neclara. Sau, cel putin, asa parea ieri-dimineata. „Sintem in tratative pentru acest post important din echipa“, a precizat Staicu. Sarici a plecat simbata iarasi in Iugoslavia, oficialul craiovean punctind ca goal-keeper-ul sirb are unele probleme de natura juridica cu clubul de care apartine: „Sarici mai avea o «codita» la clubul respectiv, de aceea a plecat acasa. Il asteptam sa revina cu hirtia din care sa reiese ca este liber de contract“. Aseara, Sarici era asteptat sa se alature lotului Universitatii, dar pina la ora 19.00 nu ajunsese in Capitala.

Variantele cu Tibi Lung si Dossey n-au fost abandonate, dar o informatie de ultima ora il include pe lista portarilor si pe Dorin Arcanu. Dorin este in aceste zile cu FC Brasov in turneu de pregatire in Ungaria. De altfel, n-ar fi excluse si alte achizitii, patronul Staicu recunoscind: „Lista e inca deschisa, mai ales pentru aparare.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS