11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Nigeria s-a dus

Grupa F

Suedia – Nigeria 2-1

• Au marcat: H. Larsson ’35, ’62-p / Aghahowa ’26

Suedia: Hedman – Mellberg, Jakobsson, Mjallby, Lucici – Alexandersson, Linderoth, A. Svensson (’83, M. Svensson), Ljungberg – Allback (’63, A. Andersson), H. Larson. Antrenori: Tommy Soderberg si Lars Lagerback.

Nigeria: Shorunmu – Yobo, West, Okoronkwo, Babayaro (’65, Babayaro) – Christopher, Utaka, Okocha, Udeze – Ogbeche (’70, Ikedia), Aghahowa. Antrenor: Adegboye Onigbinde.

• A arbitrat: R. Ortube (Bolivia).

Suedezii au inceput in forta si doar norocul i-a scapat pe africani cu fata curata. Mai mult, nu trecuse o jumatate de ora si Nigeria a deschis scorul, desi europenii ratasera pina atunci nenumarate ocazii. Vazindu-se condusi impotriva cursului jocului, scandinavii au asaltat poarta lui Shorunmu.

Cu o echipa alcatuita cam dupa ureche, nigerienii nu au reusit nici in repriza secunda sa domine, desi s-au apropiat parca mai des de poarta lui Hedman. Au avut si o bara, dupa care suedezii i-au amendat la o faza in urma careia arbitrul a dictat penalti. Acelasi Henrik Larson a transformat lovitura de pedeapsa si pina la final, desi l-au introdus si pe Kanu, nigerienii nu au mai reusit sa intoarca rezultatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS