12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAcum sau niciodata!

Acum sau niciodata!

Echipa olteana va fi condusa de secunzii Neagoe si Bita, principalul Silaghi fiind internat in spital

FC Baia Mare – Extensiv

• Stadion „Dealul Florilor“, simbata, ora 11.00.

• Formatii probabile:

FC Baia Mare: Pap-Deac – Colar, Cinu, Ciocan, Olah, Gh. Bar – Balan, Ghenti, Cornea – Spataru (Negrea), Bilasco. Antrenor: C. Orac.

Extensiv: Stoianov – Mieila, Cotora, Vancea – Ghindeanu, Laczko, Neagoe (D. Radoi), Badea, Malaele – Buca, Musat. Antrenor: E. Neagoe.

• Vor arbitra: I. Serea – V. Burga (ambii din Focsani), Gh. Negoita (Braila). Observator: P. Mehedintu (Bucuresti).

Delegatia Extensivului a plecat joi spre Alba Iulia, unde a innoptat, iar ieri-dimineata fotbalistii au efectuat un antrenament in localitate. Dupa sedinta de pregatire, care a fost condusa de George Bita si de Eugen Neagoe, lotul oltenilor a plecat spre Baia Mare. Tehnicienii craioveni nu se confrunta cu probleme de efectiv, toti jucatorii fiind apti de joc. Cotora, Stoianov si Malaele si-au ispasit miercuri, in disputa cu ASA Tirgu Mures, etapa de suspendare, asa ca astazi vor reveni in primul „unsprezece“ al gruparii din Parcul „Romanescu“. Din pacate, echipa olteana nu va putea fi condusa astazi de pe banca de antrenorul principal, Vasile Silaghi, care este internat in spital. Acesta si-ar fi dorit din tot sufletul sa fie alaturi de elevii sai, ieri dupa-amiaza intentionind sa plece spre Baia Mare, insa doctorii i-au interzis sa paraseasca spitalul.

Avind in vedere ca joaca pe propriul teren, baimarenii pornesc cu prima sansa. Baietii Extensivului sint insa constienti ca un rezultat favorabil inregistrat astazi ii poate trimite spre locul de baraj, asa ca se vor mobiliza si vor incerca sa joace foarte bine. O victorie in confruntarea cu trupa lui Costel Orac ar insemna practic accederea la jocul de baraj, pentru ca in urmatoarele etape Extensiv are meciuri usoare si nu mai poate pierde puncte. Deviza oltenilor este „Acum sau niciodata!“. Badea, Malaele, Cotora, Neagoe si ceilalti olteni pot demonstra astazi adevarata valoare. Doar de ei depinde daca Extensivul merita sa joace barajul si, de ce nu, sa obtina mult dorita promovare in primul esalon.

Dificilul meci de pe stadionul „Dealul Florilor“ va fi arbitrat la centru de focsaneanul Ionica Serea. Un arbitru valoros, promovat anul trecut in esalonul secund, care a demonstrat ca poate duce cu bine la capat un meci greu. Toata lumea fotbalului vorbeste frumos despre acest cavaler al fluierului, care imparte corect dreptatea pe teren. Deci, din acest punct de vedere, nu par a fi probleme, oltenii putind asadar sa mizeze pe un arbitraj echidistant. Banuim ca Serea nu se va compromite tocmai acum. Chiar daca vor fi sustinuti de infocatii suporteri maramureseni, baietii lui Costel Orac pot fi infrinti pe propriul teren. Baimarenii au pierdut in etapa trecuta partida sustinuta in deplasare, cu Apulum Alba Iulia, o formatie care nu se ridica la pretentiile Extensivului.

Dupa infringerea de miercuri, FC Baia Mare a revenit in cantonament si pregateste in liniste derbiul cu Extensivul. Costel Orac nu se confrunta cu probleme de efectiv. Fotbalistii baimareni nu iau in calcul alta varianta decit victoria. Olteni, incurcati-le planurile de promovare ale maramuresenilor! Altfel, inseamna ca ne facem iluzii degeaba…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS