9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZidane nu a fost convocat pentru amicalul cu Belgia

Zidane nu a fost convocat pentru amicalul cu Belgia

Mijlocasul francez al echipei Real Madrid, Zinedine Zidane, nu a fost convocat pentru partida amicala dintre reprezentativele Frantei si Belgiei, programata sa se dispute pe 18 mai, pe arena „Stade de France“ din Paris, deoarece este posibil ca in jurul acestei date sotia sa sa nasca, a anuntat selectionerul nationalei franceze, Roger Lemerre. „In astfel de momente, familia este cea mai importanta“, a spus Lemerre, adaugind ca nu stie data la care Zidane se va alatura lotului pentru Campionatul Mondial din acest an. Zidane si sotia lui, Veronique, sint parintii a doi baieti, Enzo si Lucas. Jucatorul francez si coechipierul sau de la formatia madrilena, Claudio Makelele, nu au fost convocati oficial de catre Lemerre, dar ei sint cei care vor completa, cel mai probabil, lotul selectionatei franceze pentru turneul final din acest an. Cei doi internationali francezi vor putea intra in cantonamentul echipei nationale numai dupa 15 mai, cind va avea loc, la Glasgow, finala Ligii Campionilor, intre echipele Real Madrid si Bayer Leverkusen.

Zidane si Makelele au probleme medicale

Medicul echipei nationale a Frantei, Jean-Marcel Ferret, a spus ca Zidane nu are probleme de sanatate grave, desi are unele dureri in zona coastelor. Ferret s-a aratat insa rezervat in ceea ce priveste refacerea lui Makelele in urma unei contracturi la piciorul sting. „Ar putea fi vorba de ceva lipsit de gravitate sau de o leziune serioasa, a carei vindecare ar putea necesita un timp mai indelungat“, a spus medicul selectionatei franceze. Lemerre a precizat ca asteapta sa primeasca mai multe informatii despre starea lui Makelele, pentru a putea lua „o decizie logica si cit mai justa posibil“ cu privire la convocarea acestuia.

Karembeu nu va reveni in lot

Antrenorul reprezentativei Frantei a exclus posibilitatea revenirii in lot a lui Christian Karembeu, care a suferit o accidentare la muschii aductori de la piciorul sting. Lemerre a argumentat ca prefera sa nu riste convocindu-l pe Karembeu, chiar daca acesta ar fi avut sanse sa fie recuperat pina la inceperea Campionatului Mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS