11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFeyenoord a cistigat Cupa UEFA

Feyenoord a cistigat Cupa UEFA

Finala Cupei UEFA

Feyenoord Rotterdam 3

Borussia Dortmund 2


• Stadion „De Kuip“, spectatori: 47.000.

• Au marcat: Van Hooijdonk ’33 (p), ’40, J. D. Tomasson ’50 / M. Amoroso ’46 (p), J. Koller ’58.

Feyenoord: Zoetebier – Gyan, Van Wonderen, Paauwe, Rzasa – Bosvelt, Tomasson, Ono (’85, De Haan) – Kalou (’76, Elmander), Van Hooijdonk, Van Persie (’63, Leonardo). Antrenor: Bert Van Marwijk.

Dortmund: Lehmann – Evanilson, Worns, Kohler, Dede – Reuter, Rosicky, Ricken (’70, Heinrich) – Ewerthon (’61, Addo), Koller, M. Amoroso. Antrenor: Matthias Sammer.

• A arbitrat: Vitor Manuel Melo Pereira (Portugalia).

Echipa olandeza Feyenoord Rotterdam a cistigat miercuri seara Cupa UEFA, dupa ce a invins pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (2-0), formatia germana Borussia Dortmund. Desi a dominat prima parte a partidei, Borussia a primit o lovitura puternica in minutul 31, cind arbitrul Vitor Manuel Melo Pereira l-a eliminat pe fundasul german Jurgen Kohler pentru un fault in careu din postura de ultim aparator. Penaltiul acordat a fost transformat cu siguranta de Pierre Van Hooijdonk. Fiind condusa cu 1-0 si avind un jucator mai putin pe teren, echipa germana si-a pierdut luciditatea, permitind formatiei olandeze sa ridice scorul la 2-0 prin acelasi Pierre Van Hooijdonk, care a executat impecabil o lovitura libera de la 25 de metri. In primul minut al reprizei secunde, jocul a fost relansat, atacantul Borussiei, Marcio Amoroso, reducind din diferenta dintr-un penalti obtinut tot de el. Patru minute mai tirziu, mijlocasul lui Feyenoord, Jon Dahl Tomasson a ridicat scorul la 3-1, fructificind un contraatac. Scorul final al partidei a fost stabilit in minutul 58 de Koller, care a sutat din voleu de la 16 metri si a catapultat balonul in vinclul portii lui Zoetebier. Desi a avut la dispozitie mai mult de o jumatate de ora, Borussia nu a reusit sa egaleze, eliminarea lui Jurgen Kohler, care anuntase ca dupa acest meci se va retrage din activitatea competitionala, fiind decisiva in acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS