19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportArdeleanca Denisa Costescu s-a regasit in Banie

Ardeleanca Denisa Costescu s-a regasit in Banie

Dupa un an de pribegie prin Sfintu Gheorghe, Costescu a venit in Craiova, iar recent a adus oltenilor o medalie de aur la CMU de cros

La recentele Campionate Mondiale Universitare de cros din Spania, atleta Denisa Costescu, cu dubla legitimare (CSM – CS Olimpic Craiova), a adus Romaniei singura medalie de aur, Denisa impunindu-se in proba individuala de 6.000 m. Cu echipa Romaniei, Denisa a cucerit medalia de bronz la CMU din Santiago de Compostela. Valoroasa atleta, originara din Ardeal, se afla in Craiova din decembrie anul trecut, cel care a „ochit-o“ si a inregimentat-o la clubul privat de atletism CS Olimpic Craiova fiind actualul ei antrenor, Eleodor Rosca. Acesta a spus: „Este prematur sa incepem acum – dupa acest succes international deosebit – cu laudele. Sint bucuros ca am reusit s-o transfer pe Denisa Costescu aici, in Banie, ea pregatindu-se acum la recent infiintatul Centru de pregatire pentru atletism de la Complexul «Ion Oblemenco». Oricum, reusita ei din Spania trebuie apreciata la adevarata valoare. Sint conditii bune de pregatire la Craiova. Sint inca oameni de suflet care, in ciuda austeritatii bugetare, se implica. Am citit ca antrenorul Ceahlaului i-a dedicat presedintelui Pinalti o victorie a echipei. Si noi, adica eu si atletele Costescu si Cucerzan – care au cucerit bronzul cu echipa Romaniei la CMU – ii dedicam presedintelui Stefanescu aceasta reusita. De ce? Pentru zbaterea permanenta a Domniei sale“.

Ieri am contactat-o pe campioana mondiala de cros, Denisa Costescu. Absolventa a IEFS Cluj, in prezent este studenta la FEFS din Craiova (anul I, Kinetoterapie).

– Cum a ajuns o ardeleanca in Oltenia?

– Sint din Deva, unde am inceput sa invat, in urma cu 15 ani, tainele atletismului. Cum a devenit „olteanca“? Datorita unui om si antrenor deosebit, Doru Rosca. Ultimul club la care am fost legitimata – Petrom-Ares Sf. Gheorghe – a fost club nou-infiintat, dar care a rezistat doar trei luni. Domnul Rosca mi-a intins o mina de ajutor intr-un moment critic. Prin desfiintarea clubului din Sf. Gheorghe, am avut o perioada mai dificila. Cum sa spun? Acea poveste mi-a dat, intr-un fel, peste cap aproape un an programul de pregatire si nu numai. Si antrenorul Rosca m-a chemat la Craiova, astfel ca incepind cu 1 ianuarie 2002 sint „olteanca“ in acte (CSM – CS Olimpic). Vreau sa-i multumesc si public pentru incredere. Am venit la Craiova impreuna cu sotul meu, atletul Ovidiu Olteanu, si el cu dubla legitimare la CS Olimpic Craiova si Farul Constanta.

– I-ati rasplatit increderea dupa doar trei luni, cucerind recent medalia de aur la CMU de cros!

– Da, sint foarte bucuroasa. Daca speram la aceasta medalie de aur? Sincer va spun ca eram increzatoare. La editia precedenta, am cucerit argintul (proba individuala, si pe echipe). Iar acum, in Spania, am devenit campioana mondiala – universitara (individual) si am luat, cu echipa Romaniei, bronzul.

– La vara urmeaza Cupa Europei si CE. Sperante?

– Luna viitoare urc la altitudine in Franta pentru pregatirea cu lotul Romaniei. Sper sa fiu inclusa la CE, adica rezultatele mele de pina atunci sa-mi permita selectionarea pentru aceasta importanta competitie, unde intentionez sa iau startul la 5.000 m. De cind am venit la Craiova, totul decurge OK. In concluzie, sper ca la vara sa obtin rezultate performante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS