9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn curcan a cazut closca pe zece oua de gisca

Un curcan a cazut closca pe zece oua de gisca

Mitica, un curcan al carui proprietar este Titel Mazarean, din Daneti – Dolj, a cazut saptamina trecuta closca si astfel a scapat de la taiere.

Mitica este inconjurat in ograda de sapte curci si multe alte oratanii, dar se incapatineaza sa cloceasca el personal ouale.

Curcanul „a cazut closca“ prima data pe oua de gaina, dar pentru ca are peste zece kilograme le-a spart pe toate. Incapatinat, Mitica s-a asezat apoi pe zece oua de gisca de pe care nu se ridica nici sa ciuguleasca boabele pe care i le arunca proprietarul. „Tocmisem curcanul unui consatean, Dan Popescu, care voia sa-l taie de Sfintul Gheorghe. Aseara, Dan a venit sa-mi dea banii si sa-si ia pasarea, dar a plecat asa cum a venit. M-ar acuza toti oamenii din Daneti daca as vinde curcanul acesta care are inclinatii materne. M-a impresionat incapatinarea lui Mitica de a sta pe oua chiar si dupa ce le-a zdrobit pe cele de gaina. Abia astept sa treaca toate cele patru saptamini cit se clocesc ouale si sa vad cum zece boboci de gisca se tin dupa Mitica“, spune Titel Mazarean.

Specialistii in ornitologie sustin ca asemenea cazuri sint destul de rare. In general, masculii clocesc atunci cind simt ca nu exista sentiment matern la consoartele lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS