10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Sandu se simte bine

Mircea Sandu se simte bine

Daca nu ati bagat de seama, in scandalul blaturilor din fotbalul romanesc, declansat mai ales dupa partida Ceahlaul Piatra Neamt – Dinamo, vocea lui Mircea Sandu a fost mai degraba soptita. In timp ce Mitica Dragomir, seful LPF, a surprins pe toata lumea iesind la rampa si atacind furibund circul din campionat, Mircea Sandu, presedintele FRF, cel care prin iarna ne aburea ca nu va mai inghiti nici o neregula, a preferat sa ramina in mocirla, avind tupeul sa-i atace dumnealui pe cei care vorbesc fara perdea despre meciurile trucate.

Bunaoara, „Nasul“ l-a ironizat marti pe Victor Piturca si, fara sa ofere o explicatie logica despre circul pe care toata lumea l-a vazut in Cotroceni la partida FC National – Gloria Bistrita, a inceput sa-i dea lectii de morala antrenorului stelist. Necazul lui Piturca este ca vine dupa o infringere clara suferita in Banie si oameni ca Mircea Sandu profita, sugerindu-i sa-si vada de treaba la echipa sa. Asumindu-si toate riscurile, Piturca se incapatineaza sa nu taca si, recunoscind ca Steaua se afla intr-o forma slaba, continua sa atraga atentia asupra jocurilor murdare din campionat.

Beneficiind de indecizia (frica?) „Nasului“, „Cooperativa“ din fotbalul romanesc a dat semne clare in ultima etapa ca s-a repliat rapid, depasind cu brio momentele delicate prin care a trecut dupa meciul Ceahlaul – Dinamo. Asa ca, nebagindu-l in seama pe Mitica Dragomir, alde Jean Padureanu si Gheorghe Stefan si-au „onorat“ imaginea de mari regizori, Bistrita cedind linistita punctele Nationalului, iar Ceahlaul invingind ciudat la Constanta.

Mai mult, Mitica Dragomir a aflat din presa ca, daca nu se potoleste, „Cooperativa“ are deja pregatite patru variante pentru sefia LPF, oameni ca Vali Alexandru, Bella Kassai, Cornel Dinu si Gino Iorgulescu fiind in stare de orice, numai de eradicarea blaturilor nu! Vazindu-l si pe Mircea Sandu cam in ce ape se scalda, Dragomir a pierdut si el serios din viteza, astfel ca s-a trezit spunind – desi nu avea argumente si nici nu vazuse meciul – ca FC National – Gloria Bistrita „s-a jucat, cu siguranta, corect!“

In concluzie, razboiul impotriva blaturilor a tinut cam o saptamina. De ramas, a ramas totul ca inainte si de acest lucru ne-am convins atunci cind evenimentele de la Ceahlaul – Dinamo au fost inaintate, spre „analiza“, Parchetului. In acest fel, Mircea Sandu si clica lui s-au spalat elegant pe miini, gasind solutia sa inmorminteze definitiv cazul. Daca nu cumva „opozitia“ de la Dinamo (se vorbeste de Dinu, de Danilescu…) va incerca sa forteze o rezolvare defavorabila „ciinilor rosii“, tocmai pentru a-i compromite definitiv pe Cristi Borcea si pe sustinatorii sai.

P.S. Sintem curiosi totusi ce i se va pregati lui Victor Piturca. Pentru ca, din tot fotbalul romanesc, el a ramas, iata, singurul care nu vrea sa taca. Chit ca i se pune in spate tot trecutul mocirlos al acestui campionat nenorocit, Piturca are pretentia ca macar de acum incolo sa fim cinstiti. Pai, daca dam timpul inapoi, ginditi-va cam de cite titluri ar trebui deposedate Steaua si Dinamo. Titluri pe care, aproape fara exceptie, ni le furau noua, oltenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS