17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGafeaua domnului comandant

Gafeaua domnului comandant

In urma cu citiva ani, pe cind actionar principal si presedinte al Consiliului de Administratie era George Ilinca, la redactie am primit un fax din partea clubului, prin care oficialii olteni de atunci anuntau organizarea unui concurs pentru schimbarea siglei clubului FC Universitatea! Ulterior, dindu-si probabil seama de gafa pe care ar fi comis-o, au renuntat la „originalul“ concurs care – daca s-ar fi realizat – ar fi fost cu adevarat o blasfemie.

Acum, cei care pastoresc clubul oltean au avut neinspiratia (nu avem nici o dovada ca este intentie) sa comande tricouri de rezerva cu numerele de joc si siglele sponsorilor in rosu, culoarea traditionala a adversarului de o viata al oltenilor, Dinamo. Presedintele Viorel Ilinca a spus ca a comandat firmei ERREA echipament portocaliu: „Culoarea de rezerva de anul trecut – bleumarin – am intentionat s-o schimbam acum in portocaliu, motiv pentru care am comandat reprezentantului roman al firmei ERREA, Florin Balan, echipament de rezerva portocaliu. Sint obligat sa repet «de rezerva» deoarece cel oficial este cel traditional, alb-albastru. Firma ERREA ne-a trimis imediat o mostra de echipament portocaliu si care se afla in biroul domnului Netoiu. Ne-a placut si astfel am comandat si echipament portocaliu. Nu stiu ce s-a intimplat, dar aud ca acel portocaliu a ajuns rosu. Eu nici nu am vazut aceste echipamente. Corect ar fi fost ca presa sa consemneze realitatea. Respectiv, culoarea alb-albastra este, in continuare, cea oficiala. Toate speculatiile cu Dinamo sint fara sens“.

Actionarul Netoiu a tinut sa-si precizeze pozitia: „Vreau sa-i asigur pe toti cei care iubesc Universitatea ca nu am schimbat nimic, adica «alb-albastru» este culoarea oficiala. In rest, doar speculatii, rautati, rastalmaciri. Fara liniste nu se poate lucra.“ Am consemnat declaratiile celor doi oficiali, dar suporterii sint in continuare nedumeriti: de ce totusi au ales pentru echipamentul de rezerva culoarea clubului Dinamo? Mai ales ca Netoiu a recunoscut amanuntul ca face parte din Asociatia membrilor fondatori ai clubului Dinamo. Teatrul National din Craiova va gazdui saptamina viitoare o piesa – Gafeaua domnului ministru -, la care actionarul Netoiu poate sa-si ia bilet.

Declarind ca toti jucatorii sint la zi cu drepturile banesti, actionarul Netoiu a mai spus: „Nimeni nu mai joaca fotbal pe sentimente. Jucatorii au pretentii foarte mari si e greu sa tii pasul. De cind sint eu actionar la Universitatea, jucatorii au avut conditii asemanatoare cu cele de la Dinamo, Rapid, Steaua si poate ca oltenii au avut cele mai mari prime din campionat. Si asta in conditiile in care la Craiova nimeni nu vrea sa ajute aceasta echipa!“ Despre incidentul antrenorului-manager Florin Marin cu corespondentul ProSport de la Craiova, clubul oltean nu a emis nici un comunicat prin care sa-si ceara scuze in mod oficial. Purtatorul de cuvint a spus doar atit: „Un incident regretabil“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS