10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri diverse

Alianta Nordului a capturat un grup de combatanti care ii sustin pe talibani

Un important grup de combatanti protalibani a fost capturat in apropiere de Kunduz, in nordul Afganistanului, unde exista un punct de rezistenta al talibanilor, au declarat surse diplomatice afgane de la Dusanbe. Numarul rebelilor capturati nu este cunoscut, si nici tara lor de origine nu au fost precizata de sursele citate. Multi islamisti pakistanezi, arabi, ceceni si uzbeci s-au retras la Kunduz, oras in totalitate incercuit de fortele Aliantei Nordului.

Londra va avea din nou reprezentanta diplomatica la Kabul

Ministrul britanic al afacerilor externe, Jack Straw, a anuntat joi la Londra, trimiterea la Kabul a primului reprezentant diplomatic al Regatului Unit dupa 1989, in persoana lui Stephen Evans, in virsta de 51 de ani. „Este momentul sa facem acest lucru deoarece cred ca este important sa actionam rapid pentru a ajuta la stabilizarea progreselor din aceasta saptamina”, a declarat Straw. La rindul sau, Evans, care cunoaste in profunzime situatia Afganistanului, a dat asigurari ca problema securitatii a fost studiata cu atentie. „Sintem siguri ca, in acest moment, ne vom putea instala in siguranta in regiunea Kabulului”, a considerat el. Marea Britanie nu a mai avut ambasador la Kabul de la invazia sovietica din 1979, iar ultimul insarcinat cu afaceri britanic a parasit capitala in 1989.

Bombardamentele americane continua in prima zi a Ramadanului

Bombardamentele americane au continuat ieri in Afganistan, in prima zi a Ramadanului pentru majoritatea tarilor musulmane, a anuntat Pentagonul. „Astazi au avut loc bombardamente”, a afirmat ieri Richard McGraw, purtator de cuvint al Pentagonului, adaugind ca operatiunile nu au fost modificate din cauza Ramadanului. Mai multi lideri ai unor tari musulmane, inclusiv presedintele pakistanez, Pervez Musharraf, au cerut suspendarea bombardamentelor pentru perioada de post a Ramadanului.

Un barbat mascat a masacrat sase persoane intr-o cafenea din Siberia

Un barbat mascat a deschis focul, cu arma automata, joi seara, intr-o cafenea din Tomsk, in Siberia, ucigind cinci persoane si ranind alte patru, dintre care una a murit la spital ieri-dimineata, a anuntat agentia Itar-Tass. Omul lansase initial o grenada, prin fereastra, insa aceasta nu a explodat. Atunci, el a intrat in cafenea si a deschis focul. Persoanele implicate in incident erau de origine azera, a precizat Itar-Tass. Anchetatorii studiaza doua piste, posibilitatea unui conflict de ordin etnic sau o reglare de conturi intre criminali, potrivit sursei citate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS