11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGalata si Nantes merg mai departe

Galata si Nantes merg mai departe

Marti seara, s-a definitivat lista primelor opt echipe care vor merge in faza superioara a Ligii Campionilor. Spre satisfactia noastra, Galatasaray, echipa antrenata de Mircea Lucescu, a reusit o performanta exceptionala si va merge mai departe din grupa D alaturi de Nantes, formatia lui Viorel Moldovan care, din cauza unei accidentari, nu a jucat. Celelalte sase echipe calificate sint: Real Madrid, AS Roma, Liverpool, Boavista Porto, Panathinaikos si Arsenal. La rindul lor, Lokomotiv Moscova, Dortmund, Mallorca si Eindhoven vor fi repartizate in urnele Cupei UEFA.

Grupa A

In grupa A, echipele calificate erau deja stabilite, lupta se dadea doar pentru locul al treilea, care asigura prezenta in Cupa UEFA. Batalia indirecta a cistigat-o Lokomotiv Moscova, rusii invingind acasa cu 2-0 (goluri: Buznikin ’30 si Cerevcenko ’50) pe Real Madrid. Spaniolii nu au venit insa cu cea mai buna echipa a lor, Del Bosque preferind sa-si fereasca multe vedete de gerul din Rusia. Nici Roma nu a fortat prea mult pe „Olimpico“, dar Anderlecht nu a scos decit un egal, 1-1 (Delvecchio ’53 – Mornar ’11), in urma caruia a ocupat ultima pozitie.

Grupa B

Partidele din aceasta grupa au fost foarte interesante pentru ca Liverpool, Boavista si Dortmund aveau sanse aproape egale de calificare. Totusi, la Liverpool miza era uriasa, iar Dortmund a venit hotarita sa nu piarda. In cele din urma, dupa un meci foarte frumos, englezii au cistigat cu 2-0 (Smicer ’15 si S. Wright ’82), aruncindu-i pe nemti tocmai pe pozitia a treia. Oamenilor lui Sammer le-ar fi ajuns si un egal (situatie in care se califica si Liverpool), pentru ca Boavista a pierdut cu 1-0 la Dinamo Kiev (Melascenko ’49).

Grupa C

Panathinaikos si Arsenal erau deja calificate si ambele jucau in deplasare. Gazdele insa se luptau indirect pentru locul de UEFA, nemtii de la Schalke sperind intr-un esec al celor de la Mallorca pe propriul teren. Nu s-a intimplat asa pentru ca Panathinaikos a pierdut la limita in Spania (Biagini ’46). La Gelsenkirchen, Schalke a jucat bine si a cistigat cu 3-1 in fata lui Arsenal (Mulder ‘2, Vermat ’60, Moeller ’64 – Wildford ’71), dar a incheiat pe ultimul loc in grupa.

Grupa D

In grupa D, situatia era exploziva, toate cele patru combatante avind sanse de calificare. Mircea Lucescu a jucat acasa cu PSV Eindhoven, iar turcii de la Galatasaray, sustinuti frenetic din tribune, s-au aruncat pur si simplu peste olandezi. In cele din urma, Galata a cistigat cu 2-0 (Sergen ’26, Arif ’50), iar Lucescu a ajuns, iata, la o cota impresionanta. Cealalta echipa calificata s-a stabilit in Franta, acolo unde Nantes a cistigat la limita, 1-0 (Andre ’73), scotindu-i surprinzator pe italienii de la Lazio nu numai din Liga, dar si din Cupa UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS