9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateLipsa de sex poate fi o amenințare pentru sănătate

Lipsa de sex poate fi o amenințare pentru sănătate

Lipsa de sex poate fi o amenințare pentru sănătatea pentru cei se peste 50 de ani, spun oamenii de știință care au constatat o creștere a riscului de cancer la bărbați cu 63%. Femeile își cresc șansele de boală cu 64%, dar riscurile nu sunt atât de grave. O „noapte de pasiune” poate arde 85 de calorii și eliberează endorfine.

Un studiu realizat pe mai mult de 5.700 de bărbați care au depășit 50 de ani a stabilit că lipsa „nopţilor de pasiune” crește riscul de îmbolnăvire de boli grave, precum cancerul.

Studiul a descoperit că bărbații care devin mai puțin interesați de sex sunt cu 63% mai mulţi să diagnosticați cu cancer și 41% mai probabil să dezvolte o boală de lungă durată.
Dacă indivizii sunt prea obosiți pentru a face dragoste, oboseala poate fi un steag roșu pentru boală . Bărbații care suferă de impotență pot avea probleme vasculare care îi pun în pericol de boli de inimă, potrivit Daily Mail.

Sexul este o formă de sport

Dr. Lee Smith, autorul principal al studiului de la Universitatea Anglia Ruskin, a declarat: „Este important să ne amintim că sexul este o formă de activitate fizică, deși deseori efectuată la o intensitate moderată, care arde în jur de 3,6 calorii pe minut. Toate exercițiile fizice vin cu beneficii pentru sănătate, iar sexul nu este diferit. „

Studiul, publicat în revista Archives of Sexual Behavior, a fost făcut în rândul persoanelor de peste 50 de ani din Anglia, participanți la Studiul îmbătrânirii.
Printre bărbații a căror libidou a rămas la fel sau s-a îmbunătățit, puțin peste 15 la sută au dezvoltat o boală sau un handicap de lungă durată, cum ar fi diabetul sau artrita în următorii patru ani.

Dar această rată a fost mai mare în rândul bărbaților care au spus că sexul lor s-a redus, unul din cinci fiind diagnosticat cu o boală despre care au spus că i-a afectat într-o perioadă semnificativă de timp sau este posibil să o facă.
Rata de cancer la acești bărbați a fost de 6,7%, comparativ cu 4,3% la cei a căror libidou nu a scăzut.
Bărbații care au spus că au făcut sex mai puțin decât în ​​urmă cu un an aveau un procent de 69% mai probabil să aibă o boală de lungă durată.
Experții nu pot spune sigur dacă lipsa de sex duce la îmbolnăvire sau dacă relația sexuală mai puțin este un semn că cineva este deja bolnav înainte de a fi diagnosticat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS