17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDonaţie de 25 de paturi noi pentru copil şi însoţitor, la Spitalul Filantropia Craiova

Donaţie de 25 de paturi noi pentru copil şi însoţitor, la Spitalul Filantropia Craiova

Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova este una dintre cele şase unităţi medicale din ţară incluse într-o campanie de donare de paturi iniţiată de Fundația pentru Copii Ronald McDonald (RMHC). Spitalul craiovean a primit 25 paturi de salon pentru copil și însoțitor, în valoare de 217.284,93 lei.

3 milioane de lei pentru şase spitale de pediatrie din România, printre care şi Filantropia

În total, Fundaţia RMHC a achiziționat 220 de paturi de salon și ATI în valoare de peste 3 milioane de lei pentru șase dintre cele mai mari spitale și clinici de pediatrie din România. Suma a fost colectată în urma campaniei anuale de strângere de donații McHappy Day, derulată de McDonald’s sub mesajul „Donația ta susține optimismul micilor pacienți”. Campania s-a desfășurat în perioada 20-26 noiembrie 2023, în toate restaurantele McDonald’s din țară, iar partenerii Fundației pentru Copii Ronald McDonald au contribuit la susținerea ei până la finalul anului 2023.

Campania de dotare cu paturi face parte din programul RMHC, Alături de Spitalele de Copii, în cadrul căruia de-a lungul celor 26 de ani, Fundația a oferit spitalelor de pediatrie din țară suportul de care au nevoie și pe care acestea l-au solicitat. Una dintre problemele majore identificate în 2023 a fost lipsa paturilor ATI și a celor pentru aparținători, ceea ce afectează odihna părinților și optimismul pe care îl pot oferi copiilor internați.
„Anii de experiență în România, dar și studiile realizate de Fundație la nivel global, arată că atunci când familia este aproape, procesul de vindecare al copiilor este mai rapid”, a transmis Fundaţia într-un comunicat.

„Știm cât de important este un sistem de sănătate funcțional în lupta copiilor internați în spitale pe termen lung”

„Noi credem într-o lume în care toți copiii au acces la îngrijirile medicale de care au nevoie, iar familiile acestora să fie sprijinite și implicate activ în îngrijirea micilor pacienți. Pentru că orice luptă se câștigă mai ușor atunci când familia este aproape. Știm cât de important este un sistem de sănătate funcțional în lupta copiilor internați în spitale pe termen lung pentru a învinge boala, pentru că suntem alături de cei mai mici și mai vulnerabili dintre pacienți. De aceea, sunt profund recunoscătoare pentru sprijinul incredibil primit în cadrul campaniei McHappy Day din 2023 și aș vrea să mulțumesc McDonald’s, partenerul nostru de misiune încă de la început, companiilor și donatorilor care ni s-au alăturat.

Împreună am reușit să transformăm în realitate un proiect ambițios care vine și mai mult în sprijinul spitalelor de pediatrie din țară și astfel, contribuim la oferirea celor mai bune condiții de tratament și spitalizare atât pentru copii, cât și pentru părinți, dar și la sporirea accesului copiilor la servicii medicale de calitate. Și, cel mai important, să avem un impact semnificativ și pe termen lung în comunitate”, a afirmat Amalia Năstase, Președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

Conferinţa prilejuită de donaţie, la Spitalul Filantropia

„Sperăm ca acest parteneriat să continue”

„Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova își exprimă aprecierea față de Fundația pentru Copii Ronald McDonald pentru donația constând în 25 de paturi destinate Secției de Pediatrie.

Acest gest contribuie semnificativ la îmbunătățirea condițiilor de îngrijire și la confortul micilor pacienți și al familiilor lor. Această donaţie este un exemplu de solidaritate și sprijin comunitar, valori care ne inspiră și ne motivează în misiunea noastră de a oferi îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate. Sperăm ca acest parteneriat să continue și să se dezvolte, aducând împreună mai multă speranță și zâmbete pe fețele celor care au cea mai mare nevoie”, a transmis Liviu Radu, directorul Spitalului Filantropia.

Ce spitale au fost incluse în campanie

Pe lângă Spitalul Filantropia, campania a dus la dotarea altor cinci spitale de pediatrie cu paturi, după cum urmează: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București (6 paturi de salon pentru copil și însoțitor și 20 paturi ATI), Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” din București (24 paturi de salon pentru copil și însoțitor), Institutul Clinic Fundeni din București (98 paturi de salon si 4 paturi ATI), Secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic din Cluj-Napoca (13 paturi de salon pentru copil și însoțitor), Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara (30 paturi de salon pentru copil și însoțitor).

CITEŞTE ŞI: Un IntenCity mai potolit? Cum arată programul 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS