24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateVIDEO. Aproximativ 400 de medici au protestat în faţa Prefecturii Dolj

VIDEO. Aproximativ 400 de medici au protestat în faţa Prefecturii Dolj

Sute de medici s-au strâns miercuri în faţa Prefecturii Dolj pentru a protesta împotriva proiectului de scădere a valorii serviciilor medicale decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Medicii spun că veniturile cabinetelor de medicină de familie şi ale ambulatoriilor de specialitate ar urma să scadă cu 30% de la 1 februarie. Aceştia au transmis că sunt hotărâţi să nu semneze contractul cu Casa de Asigurări dacă nu se renegociază condiţiile. Dacă acest lucru se întâmplă, pacienţii nu ar mai beneficia de consultaţii şi reţete decontate decât în spitale. Un colaps al sistemului, sunt de părere medicii. Aceştia avertizează că protestele vor continua dacă guvernul nu vine cu soluţii.

Aproximativ 400 de medici au protestat în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova, conform estimărilor oferite de reprezentanţi ai autorităţilor aflaţi la faţa locului.

Tot miercuri, la Colegiul Medicilor Dolj a avut loc o conferinţă de presă în cadrul căreia reprezentanţii asociaţiilor de medicină de familie şi servicii medicale de ambulator au transmis că proiectul de scădere a punctului pentru serviciile medicale afectează întreg sistemul medical, cât şi pacienţii.

CITEŞTE ŞI: Un elev de la Ţiţeica a stat 3 ore cu buza spartă. Şcoala nu a anunţat părinţii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS