13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePlante care te scapă de sforăit

Plante care te scapă de sforăit

Sforăitul este o problemă cu care se confruntă multe persoane, atât bărbați cât și femei. Este deranjant pentru cel care sforăie, dar mai ales pentru persoana care doarme lângă el.

Menta este o plantă aromată recunoscută pentru proprietățile sale medicinale. Această plantă este utilizată de sute de ani pentru a trata o varietate de afecțiuni medicale, inclusiv problemele respiratorii. Studiile au arătat că menta poate fi folosită cu succes și pentru a reduce sforăitul.

Un studiu publicat în Journal of Alternative and Complementary Medicine a arătat că uleiul esențial de mentă poate reduce semnificativ frecvența și intensitatea sforăitului. Participanții la acest studiu, care au luat uleiul de mentă timp de 30 de zile, au avut o reducere semnificativă a frecvenței și intensității sforăitului în comparație cu grupul de control.

Alți cercetători au analizat efectul ceaiului de mentă asupra sforăitului. Un studiu publicat a arătat că persoanele care au băut ceai de mentă au avut o reducere semnificativă a sforăitului în comparație cu subiecții din grupul de control. Acest lucru poate fi explicat prin efectul decongestionant al mentolului, care se găsește în menta. În plus, alte studii au arătat că menta poate reduce inflamația și iritația din tractul respirator, ceea ce poate ajuta la prevenirea sforăitului.

De asemenea, menta poate ameliora congestia nazală, care este o altă cauză comună a sforăitului. Există mai multe modalități de a utiliza menta pentru a reduce sforăitul. Poți încerca să mănânci frunze proaspete de mentă sau să adaugi frunze de mentă uscate la ceaiul tău preferat. De asemenea, poți încerca să folosești uleiul esențial de mentă. Adaugă câteva picături de ulei esențial de mentă într-un vas cu apă fierbinte și inhalează aburul timp de 5-10 minute înainte de culcare.

Ananasul

Dincolo de cauzele medicale, sforăitul poate avea legătură și cu calitatea aerului din dormitor. În acest sens, există o plantă care te poate ajuta să dormi mai bine și să respiri un aer mai curat. Este vorba despre planta de ananas, pe care trebuie să o pui în dormitorul tău, în ghiveci. Aceasta produce mult oxigen și îmbunătățește calitatea aerului pe care îl respiri, reducând probabilitatea de a sforăi.

Acesta plante tropicale produc un ananas în miniatură după aproximativ 2 ani de când au fost plantate. Ananasul nu este comestibil, deși seamănă cu cel pe care îl cumpărăm din comerț, doar că este mult mai mic. Fiind o plantă tropicală, ananasul în ghiveci are nevoie de un mediu care să îl imite pe cel natural: căldură, umezeală și multă lumină naturală.

Această plantă este foarte ușor de întreținut și nu este nici foarte costisitoare. Tot ce trebuie să faci este să cumperi un ananas din orice magazin și să plantezi partea de sus a acestuia. Planta se va dezvolta într-un interval de 12-24 de luni și va elimina în aer o cantitate importantă de oxigen.

Citește și: Un expert în securitate și politician bulgar Alexei Petrov, împușcat la Sofia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS