17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSemne în comportamentul copilului tău pe care nu trebuie să le ignori

Semne în comportamentul copilului tău pe care nu trebuie să le ignori

Semne în comportamentul copilului tău pe care nu trebuie să le ignori. În general, este indicat să ignori anumite comportamente negative ale copilului, în special cele nesemnificative. În felul acesta, te asiguri că ele vor diminua în timp. Copilul este dornic de atenție și, dacă nu o obține cu astfel de comportamente, tinde să le abandoneze. Este ceea ce se cheamă „stingerea” sau „extincția” comportamentelor negative.

Metoda ignorării poate fi folosită cu succes la copiii care fac mici crize în magazine, se plâng mereu că se plictisesc sau aruncă intenționat câte un cuvânt provocator, trăgând cu coada ochiului să vadă ce spui. Dar sunt și comportamente ale copiilor pe care nu este indicat să le ignori, ba chiar ar putea fi periculos să nu le bagi în seamă. În orice caz, vei avea nevoie de tot tactul de care ești capabil și de toată atenția ta, precum și de ajutorul specialiștilor, pentru a determina cu ce ai de-a face, potrivit qbebe.ro.
Dacă copilul tău se închide în sine sau nu se poate concentra pe învățare, aceasta este o ocazie bună de a te întreba care sunt motivele. Uneori, motivele pot fi destul de grave și necesită ajutorul unui psihiatru sau a unui neurolog.

Modificări ale dispoziției

Toanele și mofturile copiilor sunt absolut normale. Se schimbă de la o zi la alta. Dar dacă copilul tău este în mod constant într-o dispoziție proastă sau este îngrijorat, speriat de ceva mult timp, acesta este un motiv de îngrijorare. Uneori cauza se află în mediul său școlar și acest lucru poate fi rezolvat prin găsirea problemei de bază.

Tulburări ale somnului

Problemele de somn sunt frecvente la copii și adolescenți din cauza modificărilor legate de vârstă. Însă, insomnia prelungită combinată cu alte semne ar trebui să vă avertizeze că ceva nu este în regulă.

Incapacitatea de a se concentra

Este imposibil să ceri perseverență unui copil obraznic aflat în clasele primare. Dar dacă nu se poate concentra pe teme nici acasă, pentru o perioadă scurtă de timp și în condiții confortabile, acest lucru ar trebui tratat cu mai multă seriozitate. În astfel de situații, pedepsele și țipetele sunt complet inutile.

Schimbarea apetitului

Pierderea bruscă în greutate sau creșterea rapidă în greutate pot indica o tulburare de alimentație. Fiecare tulburare are cauze care trebuie descoperite. De la alimente de bază pe care le consumă când este la școală până la stresul care afectează foarte mult apetitul.

Dorința de autovătămare

Autovătămarea, mușcatul unghiilor, mușcatul buzelor, chiar și urinarea involuntară sunt toate forme de autovătămare. Este necesar să se găsească motivul care duce la un astfel de comportament nervos al copilului.

Comportamentele agresive

Violența copilului față de ceilalți nu trebuie, în nici un caz, ignorată. Furia este un sentiment natural și copilul trebuie ajutat să și-o exprime în condiții de siguranță, fără să rănească alte persoane. Dar comportamentele agresive sunt, de regulă, învățate și trebuie să găsești cheia unei astfel de purtări. Pentru a gestiona violența copilului este nevoie de reguli clare și de constanță din partea părinților. nu poți să ignori într-o zi comportamentul agresiv, iar în alta să pedepsești copilul pentru purtarea sa.

Tendința de a-i întrerupe pe ceilalți

În mintea copilului tău, lucrurile pe care el trebuie să le spună sunt cele mai importante din lume. Se întâmplă adesea să nu realizeze că alte persoane au nevoi la fel de importante ca ale sale. Așa că, deși i-ai spus în numeroase rânduri să aștepte un moment în care poate interveni politicos în conversație, de multe ori nu-și amintește acest lucru. Perioada de timp în care copilul poate respecta regula de a nu intra în vorbă variază de la o vârstă la alta. La trei-patru ani nu trebuie să te aștepți la mai mult de câteva minute de pauză din partea sa. Pe măsură ce crește, poți mări intervalul de așteptare până să răspunzi la întreruperile copilului.

Ce ar trebui să faci dacă copilul tău are probleme de comportament?

Vorbește cu copilul tău într-un mod deschis, prietenos și plin de compasiune. Ascultă-l fără să-l întrerupi sau să îl cerți. În niciun caz nu-i explica că problemele lui sunt minore. Pentru el, sunt uriașe. Respectă asta. Găsiți soluții de comun acord la problemele pe care le are copilul. Acesta este copilul tău și nu are la cine să apeleze pentru ajutor în afară de tine.

Caută ajutor specializat

Dacă starea copilului nu se îmbunătățește după aceea, solicitați ajutor de la specialiști. În cazul în care copilului îi este greu să spună ceea ce îl îngrijorează, solicitați și ajutor de la specialiști. În niciun caz nu utilizați medicamentele recomandate de prieteni! Sau pe care le-ai găsit pe internet.

Citeşte şi: Pacienţi de la Spitalul Judeţean Craiova, operaţi la coloană de un medic din Franţa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS