17.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Colegiului Medicilor, la Craiova: "Am considerat imperativă autosesizarea în cazul medicilor care au refolosit dispozitive de la pacienţi decedaţi"

Preşedintele Colegiului Medicilor, la Craiova: „Am considerat imperativă autosesizarea în cazul medicilor care au refolosit dispozitive de la pacienţi decedaţi”

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, a declarat la Craiova, unde participă la o dezbatere pe tema malpraxisului, că medicii de la Spitalele „Sfântul Spiridon” din Iaşi şi Spitalul Militar Regina Maria din Braşov, cercetaţi pentru refolosirea dispozitivelor medicale preluate de la pacienţi decedaţi, vor intra în comisii de disciplină teritoriale, în urma autosesizării Colegiului.

Daniel Coriu a ţinut să precizeze, încă de la începutul discursului său de la Universitatea de Medicină şi Farmacie, că a considerat absolut necesară autosesizarea în acest caz.

„Noi, Colegiul Medicilor din România, ne-am exprimat clar poziţia cu privire la această situaţie. Refolosirea dispozitivelor medicale este ilegală, imorală şi împotriva deontologiei profesionale. În afara medicului, care are deja dreptul de practică suspendat ca urmare a dispoziţiilor procuraturii, restul medicilor vor intra în comisie de disciplină teritorială în judeţele Iaşi şi Braşov. Luând în considerare gravitatea situaţiei, am considerat ca fiind imperativă autosesizarea la nivel naţional. Cred că este important ca prin modul în care se vor desfăşura aceste anchete disciplinare să dăm un semnal opiniei publice şi anume că majoritatea medicilor se disociază de astfel de practici. Este important pentru a reclădi încrederea în breasla medicală şi de a reface pe baze sănătoase relaţia medic-pacient”, a declarat acesta la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS