24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateUn tratatement anti-COVID dezvoltat de AstraZeneca, aprobat în Uniunea Europeană

Un tratatement anti-COVID dezvoltat de AstraZeneca, aprobat în Uniunea Europeană

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat marţi că tratamentul său Evusheld, bazat pe o combinaţie de anticorpi cu acţiune îndelungată împotriva COVID-19, a fost aprobat în Uniunea Europeană pentru persoanele cu vârste de peste 12 ani, informează DPA.

Aprobarea emisă de Comisia Europeană s-a bazat pe rezultatele furnizate de un studiu clinic de fază 3 ce a vizat tratamentul Evusheld, au anunţat reprezentanţii companiei britanico-suedeze.

O doză de Evusheld oferă o protecţie semnificativă din punct de vedere clinic

Rezultatele au arătat că o doză de Evusheld oferă o protecţie semnificativă din punct de vedere clinic şi statistic împotriva riscului de agravare a maladiei COVID-19 până la o formă gravă, precum şi împotriva riscului de deces la adulţii nespitalizaţi care prezintă simptome uşoare sau moderate pentru cel mult şapte zile.

Evusheld primise deja încă din luna martie 2022 autorizaţia de comercializare pe piaţă în Uniunea Europeană, însă decizia anunţată atunci de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) viza folosirea acestui cocktail de anticorpi doar ca o terapie preventivă de pre-expunere împotriva COVID-19 pentru adulţii şi adolescenţii de peste 12 ani ale căror sisteme imunitare erau prea slăbite pentru a răspunde la vaccinare. Evusheld este deja disponibil în majoritatea ţărilor din Europa.

Cocktailul terapeutic Evusheld combină două tipuri de anticorpi de sinteză

Cocktailul terapeutic Evusheld combină două tipuri de anticorpi de sinteză (Tixagevimab şi Cilgavimab) şi se administrează sub forma a două injecţii intramusculare. Tratamentul este considerat eficient împotriva variantei Omicron a noului coronavirus

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS