13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDiete si fitnessNu evitaţi seminţele de pepene verde! Sunt pline de nutrienţi

Nu evitaţi seminţele de pepene verde! Sunt pline de nutrienţi

Nu evitaţi semințele de pepene verde! Acestea sunt la fel de valoroase din punct de vedere nutrițional și terapeutic ca miezul. Oamenii de știință au descoperit că semințele și cojile unor fructe sunt la fel de bogate în nutrienți, sau poate chiar superioare. Din aceste considerente, nu ar trebui aruncate.

La fel ca sâmburii de struguri, sâmburii de lămâie și multe alte seminţe, şi seminţele de pepene verde au calități terapeutice.

Recomandate contra pietrelor la rinichi

O mână de semințe de pepene cântăresc circa 4 grame și conține doar 23 de calorii. Ne oferă proteine, zinc, potasiu, magneziu, fier, seleniu, vitamine din grupul B și grăsimi sănătoase (mononesaturate și polinesaturate). Doar 30 de grame de semințe de pepene furnizează 8 g de proteine, care acoperă 14-17% din necesarul zilnic. Semințele de pepene conțin, de asemenea, aminoacizi importanți, precum arginină, triptofan, lizină și acid glutamic.
Semințele de pepene verde sunt recomandate în medicina tradițională contra pietrelor la rinichi și bilă.

Ajută la scăderea colesterolului şi previn atacul de cord

Semințele de pepene conțin un ulei gras care ajută la expulzarea viermilor intestinali, indiferent de specie. Acești acizi grași au efecte cardioprotectoare. Ei ajută la scăderea colesterolului LDL și prevenirea atacurilor de cord sau accidentelor vasculare cerebrale. Arginina ajută la reglarea tensiunii arteriale și combaterea bolilor coronariene. Citrulina din seminţe acționează ca un antioxidant și contribuie la dilatarea vaselor de sânge, fiind eficientă în cazul pacienților care suferă de ateroscleroză, hipertensiune și angină pectorală.

Semințele de pepene verde pot fi utile și în diabet. Un studiu realizat de cercetătorii iranieni au arătat că acestea reduc glucoza din sânge. Magneziul și zincul pe care le conțin pot fi de asemenea utile în diabet.

Tratează acneea şi cresc libidoul

Seminţele de pepene verde tratează şi acneea, graţie complexului de vitamine şi minerale care au un efect benefic asupra pielii, îmbunătățesc memoria și concentrarea şi ajută la creșterea libidoului și a virilității.
Fibrele din semințele de pepene roșu asigură funcționarea normală a aparatului digestiv, tratează constipaţia și sunt un remediu eficient în icter și afecțiuni inflamatorii.

Cum consumăm seminţele de pepene

Pentru a beneficia de proprietățile acestor semințe nu trebuie să le înghiți întregi, odată cu fiecare îmbucătură de fruct. Și asta pentru că, înghițite întregi, ele traversează tractul digestiv fiind eliminate intacte. Cel mai bine este să le consumi zdrobite, fierte sau coapte, pentru că în acest mod ajungi la miezul seminței, cel care înglobează toate principiile nutritive.
Semințele de pepene pot fi rumenite și ronțăite ca atare.

Se pun în cuptor la 160 de grade Celsius și se lasă un sfert de oră. Amestecați în ele după 5-7 minute pentru a se rumeni uniform. Dacă vreți să le dați un gust deosebit, presărați-le cu puțină sare și ulei sau cu scorțișoară. Ele pot fi transformate şi în pulbere prin măcinarea prin râșnița electrică de cafea. Făina de semințe de pepene poate fi utilizată în locul altor tipuri de făină. Dr. Rhyan Geiger spune că are un conținut mai mare de proteine decât făina de migdale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS