16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSunt sau nu bune ceaiurile de slăbit?

Sunt sau nu bune ceaiurile de slăbit?

Femeile care vor să aibă un corp de invidiat la plajă îngroaşă rândurile la sală sau dau o fugă la farmacie pentru pastile şi ceaiuri de slăbit. Multe aleg a doua variantă. Atenţie, însă! Abuzul de suplimente şi dieta drastică sunt calea sigură spre spital. Ar fi ideal să poți slăbi doar sorbind câteva cești de ceai pe zi, dar realitatea e alta. Da, ceaiurile pot fi eficiente în procesul de slăbire, dar numai asociate cu o dietă corespunzătoare și cu exercițiile fizice.

Pulbere, capsule, ceai sau chiar plasturi- sunt doar câteva dintre variantele de suplimente care garantează, conform etichetei, slăbirea sigură şi rapidă. Reclame sunt la tot pasul aşa că nu-i de mirare că stocurile din farmacii se epuizează rapid.

Ceaiurile de slăbit pot contribui la eliminarea surplusului de greutate, dar nu singure

Când veți vedea următoarea reclamă la ceaiuri-minune care vă scapă de kilogramele în plus sau de câțiva centrimetri în talie în numai câteva zile, să vă amintiți că nu există minuni. Într-adevăr, ceaiurile de slăbit pot contribui la eliminarea surplusului de greutate, dar nu peste noapte și nu singure. Pot elimina un surplus de apă, pot regla tranzitul, dar de aici până la a le considera principalul factor într-un proces de pierdere în greutate e cale lungă.

Ceaiurile conțin cantități însemnate de flavonoide, substanțe care mențin starea bună de sănătate

Există sute de varietăţi de ceaiuri, de la cel verde, negru, alb. Aceste ceaiuri conțin cantități însemnate de flavonoide, niște substanțe care mențin starea bună de sănătate a individului, fiind responsabile de reducerea inflamațiilor și de protecția împotriva bolilor de inimă și a diabetului, potrivit libertateapentrufemei.ro.

O ceașcă de ceai pe zi nu te poate subția peste noapte

O ceașcă de ceai pe zi nu te poate subția peste noapte, dar te poate ajuta să reduci din greutate dacă încerci să controlezi cât de cât alimentația și să faci și puțină mișcare. Și mai trebuie să ai ceva în vedere. Dacă renunți dimineața la cafeaua garnisită cu siropuri pe bază de zahăr și frișcă pentru o cană simplă de ceai, din start renunți la 300 de calorii.

Flavonoidele din ceaiul negru, verde și din cel alb pot ajuta organismul să ardă grăsimile mai repede

Flavonoidele din ceaiul negru, verde și din cel alb pot da un imbold metabolismului și pot ajuta organismul să ardă grăsimile mai repede. Iar cafeina conținută crește nivelul de energie, ceea ce determină corpul să ardă și mai multe calorii. Acestea ar fi principalele modalități prin care ceaiurile pot influența vizibil procesul de slăbire. De asemenea, ceaiurile te pot ajuta să-ți menții greutatea optimă odată ce ai slăbit, deoarece metabolismul are tendința să încetinească după pierderea în greutate.

Ceaiul negru poate impiedica abosrbția grasimilor in intestine

Studiile arată ca acest ceai poate impiedica abosrbția grasimilor in intestine datorita polifenolilor pe care îi conține. Atenție, daca e baut cu lapte, aceste proprietăți ale ceaiului negru scad.

Ceaiul verde dinamizează metabolismul

Acest tip de ceai e bogat în catehină, o substanță antioxidantă care dinamizează metabolismul. Studiile arată că un consum constant, timp de trei luni, de 6-7 cești pe zi, poate duce la pierderea a aproximativ 1,3 kilograme. Atenție la suplimentele de slabit pe bază de ceai verde, acestea pot afecta ficatul.

Ceaiul alb grăbește descompunerea celulelor de grăsime

Ceaiul alb e cel mai puțin procesat și are o aromă delicată, dulce. Un studiu de laborator a arătat că ceaiul alb grăbește descompunerea celulelor de grăsime și stopează formarea unora noi.

Adevărata scădere în greutate, dietă adecvată și mișcare

În concluzie, câteva cești de ceai la micul dejun sau după-amiaza sunt bine venite. Atât timp cât cafeina din aceste ceaiuri nu-ți dă palpitații, e totul în regulă. În plus, ceaiurile verde, negru, alb te pot proteja împotriva cancerului, a diabetului și a bolilor de inimă. Și îți pot da și un mic imbold în procesul de slăbire, dar nu te aștepta la miracole într-o ceașcă de ceai.

Medicii nu recomandă dietele, ci schimbarea obiceiurilor alimentare

Procesul de slăbire este unul de durată. Medicii nu recomandă sub nicio formă dietele, ci schimbarea obiceiurilor alimentare. Slăbirea rapidă înseamnă pierderea masei musculare. Grăsimea este, însă, cea care trebuie eliminată. Iar asta se se face doar prin sport sau proceduri de remodelare corporală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS