15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBilanțul vaccinărilor anti-COVID va fi raportat săptămânal de către INSP

Bilanțul vaccinărilor anti-COVID va fi raportat săptămânal de către INSP

Săptămâna aceasta este ultima în care datele despre vaccinarea împotriva COVID-19 se transmit zilnic, iar de luni, 14 martie, acestea vor fi comunicate săptămânal de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, a informat joi CNCAV.

„Această măsură face parte din Planul tranziţiei activităţii de vaccinare împotriva COVID-19 de tip campanie către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii.

Se vor asigura în continuare operaţiunile logistice şi de depozitare

Se vor asigura în continuare operaţiunile logistice şi de depozitare şi se va urmări identificarea celor mai bune soluţii de trecere la Ministerul Sănătăţii a responsabilităţii privind vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19″, se atată într-un comunicat, conform Agerpres.

Astfel, conform CNCAV, în perioada următoare se vor derula acţiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual şi al activităţilor nemedicale desfăşurate de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, potrivit reglementărilor stabilite prin decizia de înfiinţare, inclusiv prin preluarea de către instituţiile implicate în continuare a responsabilităţii asigurării operaţiunilor logistice şi de depozitare.

Vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19, asigurată în continuare în cele mai bune condiţii

„Acest proces, care se va desfăşura pe parcursul următoarelor săptămâni, va urmări identificarea soluţiilor optime, astfel încât vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19 să fie asigurată în continuare în cele mai bune condiţii, într-un mediu sigur, susţinut de profesionalismul personalului medical”, precizează sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS