10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateOmicron afectează mai grav copiii, potrivit unui studiu

Omicron afectează mai grav copiii, potrivit unui studiu

Un studiu realizat de autoritățile americane arată că în timpul valului Omicron a crescut de patru ori numărul copiilor internați din cauza COVID. Cei mai afectați au fost adolescenții nevaccinați.

Potrivit studiului, ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 au fost de patru ori mai mari în rândul copiilor și adolescenților atunci când varianta Omicron a circulat pe scară largă față de perioada de vârf a valului Delta, informează stiripesurse.ro.

Ratele de spitalizare asociate cu COVID-19, de șase ori mai mari în rândul adolescenților nevaccinați

De asemenea, în perioada de circulație Omicron, ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 au fost de șase ori mai mari în rândul adolescenților nevaccinați decât în rândul adolescenților vaccinați.

„În perioada de circulație ridicată a variantei Omicron, ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 0 și 17 ani au crescut rapid la sfârșitul lunii decembrie 2021, în special în rândul copiilor cu vârsta între 0 și 4 ani care nu sunt încă eligibili pentru vaccinare.

Pe parcursul perioadelor de predominanță Delta și Omicron, ratele de spitalizare au rămas mai scăzute în rândul adolescenților complet vaccinați cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani decât în rândul adolescenților nevaccinați”, scrie pagina RO Vaccinare.

https://www.facebook.com/ROVaccinare/posts/344933457639858

Concluzia specialiștilor este că strategiile de prevenire a COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților sunt esențiale, inclusiv vaccinarea persoanelor eligibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS