16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedic: În acest moment, gripa face mai multe probleme decât Omicron în Israel

Medic: În acest moment, gripa face mai multe probleme decât Omicron în Israel

Tulpina Omicron a coronavirusului provoacă o formă de boală mai ușoară decât variantele anterioare ale virusului, arată noile date din Israel, țară care s-a confruntat cu un număr record de infectări.

Medicul israelian Herman Berkovits spune că, în acest moment, gripa face mai multe probleme decât varianta Omicron în Israel, în contextul în care epidemia de gripă afectează țara concomitent cu răspândirea accelerată a noii variante a SARS-CoV-2.

Două dintre 1000 de persoane infectate ajung în stare gravă sau mor. Chiar dacă numărul cazurilor atinge, zilnic, record după record, sunt puțini pacienți internați la ATI sau care pierd lupta cu virusul, conform Digi24.

Israelul a aprobat doza patru de vaccin pentru persoanele cu imunitate scăzută, personal medical și pentru cei de peste 60 de ani.

Epidemia de gripă afectează Isrelul concomitent cu răspândirea accelerată a noii variante a SARS-CoV-2

Medicul israelian Herman Berkovits spune că, în acest moment, gripa face mai multe probleme decât varianta Omicron în Israel, în contextul în care epidemia de gripă afectează țara concomitent cu răspândirea accelerată a noii variante a SARS-CoV-2.

„Din păcate, avem un număr mare de cazuri de infectare, avem de la 16.000 până la 20.000 de cazuri, dar spre fericirea noastră, deocamdată, aceste cazuri nu sunt așa de grave. În spitale sunt internați 250 de persoane în total, iar cazuri grave sunt doar 130-140. Cazuri conectate la aparatele respiratoare sunt 40.

Vreau să fac o mică comparație – este acum și epidemie de gripă, sunt 3000 de internări de gripă în Israel, dintre care 900 sunt internări de copii și femei gravide. Deocamdată, gripa ne face mai multe probleme decât Omicron care, într-adevăr, se împrăștie extraordinar de repede. Se crede că vom avea în jur de 2-3 milioane de bolnavi în următoarele săptămâni. Nu doar Omicron, dar avem și Delta”, a spus medicul israelian Herman Berkovits.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS