10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateExperţii britanici nu consideră încă necesară administrarea unei a patra doze de vaccin anti-COVID

Experţii britanici nu consideră încă necesară administrarea unei a patra doze de vaccin anti-COVID

Comitetul Comun de Vaccinare şi Imunizare (JCVI) din Marea Britanie nu crede că este deocamdată necesar să se administreze cea de-a patra doză de vaccin anti-COVID-19 populaţiei de peste 65 de ani, având în vedere că actuala doză booster continuă să ofere o protecţie puternică împotriva infectării cu noua variantă Omicron, relatează sâmbătă EFE.

Potrivit ultimelor date ale Agenţiei britanice de securitate sanitară, pentru populaţia britanică de peste 65 de ani protecţia împotriva spitalizărilor pentru COVID-19 continuă să fie de 90% la trei luni după administrarea dozei de supra-rapel, sau booster.

În ce priveşte protecţia pentru populaţia vaccinată cu ambele doze, aceasta scade la 70% după trei luni şi la 50% la şase luni după vaccinarea cu schema completă.

Experţii au recomandat guvernului britanic să continue programul de vaccinare cu doza booster a tuturor adulţilor

În baza acestor date, experţii din cadrul JCVI au recomandat guvernului britanic să continue programul de vaccinare cu doza booster a tuturor adulţilor din ţară, în loc să administreze cea de-a patra doză categoriilor vulnerabile, precum vârstnicii de peste 80 de ani sau rezidenţii din căminele pentru bătrâni.

„Datele actuale arată că doza booster continuă să ofere niveluri înalte de protecţie împotriva formelor severe ale bolii, inclusiv pentru grupurile de vârstnici şi pentru cei vulnerabili”, a declarat preşedintele JCVI, Wei Shen Lim.

Nu există o necesitate imediată de introducere a celei de-a doua doze booster

Expertul a precizat că membrii comitetului au concluzionat că nu există o necesitate imediată de introducere a celei de-a doua doze booster şi că acest lucru va fi revizuit în timp, subliniind că actualele datele actuale sunt „amplu încurajatoare”.

Aceste date se bazează pe un studiu elaborat de Agenţia de Securitate Sanitară din Marea Britanie, care a studiat eficienţa dozei booster la categoria de vârstă de peste 65 de ani.

Marea Britanie a raportat în ultimele 24 de ore, 178.250 noi cazuri, în creştere cu 47 % faţă de acum două săptămâni (121.371), precum şi 229 de decese asociate COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS