22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCentru de consiliere medicală privind vaccinarea anti Covid, la Polivalentă

Centru de consiliere medicală privind vaccinarea anti Covid, la Polivalentă

Un centru de consiliere medicală funcţionează, din această săptămână, la Sala Polivalentă din Craiova, în cadrului Centrului C4 de vaccinare anti Covid. Direcţia de Sănătate Publică Dolj şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova au încheiat un parteneriat cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor care au anumite situaţii medicale, pentru a putea lua cea mai bună decizie în ceea ce privește indicația de vaccinare anti Covid, alegerea tipului de vaccin și a momentului vaccinării.

Informaţia coerentă, cheia deciziei de vaccinare

Pentru unii oameni, decizia de a se vaccina anti Covid atârnă de o informaţie coerentă, pe care încă nu simt că au primit-o. Mulţi bolnavi cronici au ezitat să se imunizeze anti Covid, deşi au avut întâietate la vaccinare la debutul campaniei, pentru că le era teamă că vaccinul ar putea influenţa starea lor de sănătate, în lumina afecţiunilor de care suferă. Un sondaj recent arăta că o parte importantă dintre persoanele care nu s-au vaccinat încă sunt dispuse să o facă, dar aşteaptă informaţii clare privind efectele vaccinului, de la specialişti. Iar dezinformările şi mistificările care au circulat nestingherite în mediul online nu au făcut decât să le clatine încrederea în ştiinţă.

În acest context, parteneriatul dintre DSP Doj şi UMF Craiova este o iniţiativă mai mult decât oportună. Programul de consiliere medicală va fi de luni până joi, în intervalul orar 17.00-19.00 în perioada 6.12.2021-19.12.2021 și în perioada 10.01.2022-24.01.2022.

„Noi am asigurat cadrul necesar pentru ca acest centru de consiliere să poată fi organizat, iar echipa UMF este cea care face posibilă această interacţiune între pacienţi şi medici. În cadrul proiectului, la centrul de consiliere medicală vor fi prezente cadre didactice, medici cu specialitatea: cardiologie, neurologie, medicină internă, pediatrie şi ginecologie. Medicii vor consilia medical persoanele interesate de vaccinarea anti Covid pe baza documentelor medicale prezentate: istoric medical, analize, investigații medicale si vor stabili indicația vaccinării în deplină siguranță”, a transmis Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Programul medicilor de la Centrul de consiliere vaccinare anti Covid în săptămâna 06-12.12.2021

Acesta a precizat că în primele două zile, aproximativ 20 de persoane au fost consultate la centrul de consiliere medicală. Luni, programul s-a adresat persoanelor cu afecţiuni cardiace, fiind prezent Conf. Univ. Dr. Ionuţ Donoiu. Marţi, consilierea a fost acordată pentru specialitatea Neurologie, de către Asist. Univ. Dr. Anca Tartea.
Miercuri, Şef Lucrări Dr. Larisa Săndulescu a fost prezentă la centru pentru consultaţii de Medicină Internă.
Joi, Conf. Univ. Dr. Dominic Iliescu vorbeşte despre vaccinare cu pacientele care au nelămuriri privind imunizarea anti Covid.
Centrul funcţionează între orele 17:00-19:00, la Sala Polivalentă C4, bd. Ilie Balaci, nr. 6, Craiova.
Organizatorii vor anunţa periodic programul specialiştilor care vor fi prezenţi la Centrul de consiliere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS