10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedic: Va fi dezastru dacă noua variantă de coronavirus va fi declarată "de îngrijorare"

Medic: Va fi dezastru dacă noua variantă de coronavirus va fi declarată „de îngrijorare”

Dacă OMS va constata că noua variantă super-mutantă de coronavirus depistată în Africa de Sud este una „de îngrijorare”, nu doar „de interes”, va fi un dezastru, deoarece cele mai afectate vor fi țările unde oamenii nu se vaccinează sau nu respectă regulile, așa cum se întâmplă în România, a declarat medicul Emilian Imbri, potrivit Digi24.

„Ne putem aștepta să nu fie doar un virus de preocupare, ci de îngrijorare și atunci va fi un dezastru. Am văzut cum la noi sunt ignorate măsurile și găsim bucurie în a păcăli sistemul de sănătate în primul rând de a nu respecta aceste măsuri.

Dacă noul ministru de la Sănătate are curajul să propună și să instituite măsuri pe care alte țări le-au luat deja, vom trece mai ușor“

Dacă noul ministru de la Sănătate – care are experiență – are curajul să propună și să instituite măsuri pe care alte țări le-au luat deja, vom trece mai ușor, dar nu vom scăpa.

„Am văzut că mutația apare unde nu e vaccin sau unde nu se respectă măsurile“

Doamne-ajută că nu am fost noi țara în care a apărut această tulpină, că eram de pomina lumii. Am văzut că mutația apare unde nu e vaccin sau unde nu se respectă măsurile. Din păcate, Africa nu are vaccin.

„Trebuie să știm că sănătatea populației e mai presus de cea a unui individ“

Noi avem foarte multe vaccinuri, dar nu ne vaccinăm, că noi avem niște teorii. Trebuie să știm că sănătatea populației e mai presus de cea a unui individ. Fiecare, păstrându-și sănătatea, contribuie la păstrarea restului populației.

Mi-e teamă de ce ar putea genera acest virus.

Prevăd că următorul tip de virus o să aibă 40-50 de mutații, poate chiar mai multe și atunci să vezi dacă poți ține ritmul, să faci vaccinuri ca să ne poată proteja.

Trebuie să ținem cont că singura formă e prevenția și că singură metodă de prevenție e să te ferești”, a declarat expertul în sănătate Emilian Imbri. 

Experți ai OMS se întâlnesc vineri cu oficiali sud-africani din domeniul sănătății pentru a evalua evoluția situației

Experți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) se întâlnesc vineri cu oficiali sud-africani din domeniul sănătății pentru a evalua evoluția situației din această țară, după ce oamenii de știință au anunțat că au depistat o variantă super-mutantă de coronavirus, denumită B.1.1.529, care ar putea eluda răspunsul imunitar, relatează BBC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS