4.3 C
Craiova
duminică, 5 decembrie, 2021
Știri de ultima orăSanatateMedic primar la ATI: România ar putea da naștere unei noi variante de Covid-19, cea mai periculoasă dintre toate

Medic primar la ATI: România ar putea da naștere unei noi variante de Covid-19, cea mai periculoasă dintre toate

În contextul în care doar săptămână trecută au murit aproape 2.500 de oameni de Covid și am avut cel mai mare număr de îmbolnăviri într-o singură zi – 16.743, apar medici care spun că în Romania ar putea oricând să apară o nouă variantă a virusului.

“Ceea ce știm de când se tot schimbă variantele virale este că fiecare variantă nou-apărută a fost o variantă mai transmisibilă, cu contagiozitate mult mai ridicată. În România în acest moment, în care peste 20-25 % este rata de pozitivitate a testelor, ne arată că transmiterea virusului în comunitate este una extrem de intensă și în urma acestei multitudini de multiplicări ale virusului poate să apară o variantă virală.

Întotdeauna variantele acestea virale au apărut unde nu a fost controlată transmiterea virusului. Varianta indiană a apărut atunci când erau peste 300-400.000 de cazuri pe zi. În România, la o asemenea viteză de transmitere a virusului, oricând poate să apară o nouă variantă virală”, spune Radu Țincu, medic primar ATI al Spitalului Floreasca, potrivit Stirile Pro Tv.

Luni au fost raportate 261 de decese, din care 238 erau nevaccinați

Luni au fost raportate 261 de decese, din care 238 erau nevaccinați. De la începutul pandemiei, 42.042 de persoane au murit în România din cauza Covid-19.

România, cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană

Valul 4 al pandemiei a găsit România cu cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană, de numai 30%, ceea ce face ca populația să devină extrem de vulnerabilă la varianta Delta a coronavirusului Sars-Cov-2.

Țara noastră are acum una dintre cele mai mari mortalități din lume cauzată de Covid-19, ceea ce a făcut să reacționeze până și Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a trimis o echipă în România pentru a vedea din ce cauză avem atât de multe decese care puteau fi evitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O pastilă contra COVID ar putea fi disponibilă în...

Prima pastilă administrată pe cale orală împotriva Covid-19 ar...

ȘTIRI GdS