16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFocare de COVID-19 la spitalele județene din Slatina și Galați

Focare de COVID-19 la spitalele județene din Slatina și Galați

Un focar de COVID-19 a izbucnit la Spitalul Judeţean Galaţi, primul de la debutul celui de-al patrulea val al pandemiei. Până la acest moment, şapte pacienţi dintr-o singură secţie au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Și la Spitalul Județean din Slatina este focar de COVID la Secția de Cardiologie, unde au fost confirmați cu noul coronavirus peste 10 pacienţi şi şapte cadre medicale.

Conform autorităţilor judeţene de sănătate publică, focarul de COVID a fost izolat în secţia Medicală 2 a Spitalului Judeţean Galaţi, primul caz depistat fiind al unei bătrâne care cu puţin timp înainte de a fi externată a fost confirmată cu infecţie cu SARS CoV2, scrie News.ro. Toţi pacienţii au fost testaţi, la fel şi 15 cadre medicale. Toţi angajaţii spitalului care au fost testaţi au avut rezultat negativ, dar 6 dintre bolnavi au fost depistaţi cu COVID.

Direcţia de Sănătate Publică a declarat focar de COVID la Secţia Medicală 2 şi a dispus măsuri. Patru pacienţi au fost externaţi şi izolaţi la domiciliu, iar ceilalţi trei au fost transferaţi în secţia în care sunt trataţi bolnavii cu COVID.
În Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi sunt internaţi 56 pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, 12 dintre ei la ATI. Toate paturile ATI COVID sunt ocupate. În acest context, s-a solicitat suplimentarea numărul de paturi din ATI-COVID, de la 12 la 16.

Focar de COVID și la Spitalul Județean din Slatina

Și la Spitalul Județean din Slatina este focar de COVID, iar activitatea Secţiei de Cardiologie a fost restrânsă şi se internează doar cazurile urgente, potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, medicul Florin Popa.
El a precizat, luni, că focarul de la Cardiologie este în curs de a fi închis, doar unul dintre pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 mai fiind încă internat.

„Focarul de la Cardiologie este în curs de a fi închis. Mai este un singur pacient internat dintre cei confirmaţi cu COVID-19, dar are deja un test negativ şi urmează să i se facă şi un test PCR. După ce se va face igienizare secţia îşi va relua activitatea normal. Acum se internează doar urgenţele, iar pacienţii cronici pot fi consultaţi în ambulatoriu”, a precizat medicul Florin Popa, conform Agerpres.

În ultimele două săptămâni, peste 10 pacienţi de la Cardiologie şi şapte cadre medicale – asistenţi şi infirmieri – au fost infectaţi cu SARS-CoV-2. Nu au fost cazuri de medici din secţie infectaţi de la apariţia focarului.
La o altă secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, cea externă de Pneumoftiziologie de la Scorniceşti, a fost înregistrat un focar de COVID-19 în ultimele două săptămâni, însă numărul cazurilor a fost mai mic şi activitatea secţiei nu a fost afectată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS