14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDoar 16 paturi la ATI-COVID sunt libere în toată țara

Doar 16 paturi la ATI-COVID sunt libere în toată țara

În spitalele din România sunt la acest moment 1.131 de paturi ATI pentru pacienții cu COVID, din care sunt libere, la nivel național, doar 16. În București mai sunt libere 6 paturi, în timp ce în Cluj, Timișoara sau Iași nu mai este disponibil niciun loc la terapie intensivă pentru pacienții cu noul coronavirus.

Potrivit informațiilor transmise marți după-amiază de Grupul de Comunicare Strategică, în data de 21 septembrie, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.131 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 990 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 6 paturi libere la acest moment, spun autoritățile. În București sunt avizate de DSP 239 de paturi de ATI pentru pacienții cu COVID-19.

În Cluj, Timișoara sau Iași nu mai este disponibil niciun loc la terapie intensivă pentru pacienții cu noul coronavirus.

Situație paturi ATI destinate pacienților cu COVID, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

  • Bihor – 1
  • Brașov -2
  • București – 6
  • Buzău – 1
  • Constanța – 3
  • Dolj – 1
  • Hunedoara – 1
  • Sibiu -1
  • „Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
  • Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, au transmis, din nou, autoritățile.

Alte 6.789 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, în urma a 59.686 de teste. Este cel mai mare bilanț zilnic din acest an – în 10 decembrie 2020 fuseseră raportate 7.067 de îmbolnăviri. De asemenea, în ultima zi au fost înregistrate 129 de decese, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 990 de pacienți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS