15.4 C
Craiova
miercuri, 27 octombrie, 2021
Știri de ultima orăSanatateTransmitere comunitară susținută a variantei Delta a coronavirusului, la nivel naţional

Transmitere comunitară susținută a variantei Delta a coronavirusului, la nivel naţional

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat astăzi că au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta a noului coronavirus, potrivit News.ro.

INSP mai notează că, până pe 5 septembrie, au fost confirmate 2.563 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 1.722 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma şi 807 de cazuri cu varianta Delta, potrivit Agerpres.

Conform INSP, până la data de 5 septembrie, rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare a fost de 81%.

Au fost raportate la INSP – CNSCBT un număr de 3.166 secvenţieri

Până la data menţionată, au fost raportate la INSP – CNSCBT un număr de 3.166 secvenţieri. Cele şapte laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt Institutul ‘Cantacuzino’, Institutul „Matei Balş”, MedLife, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Institutul de Virusologie „Ştefan S. Nicolau”, CRGM al SCJU Craiova şi „Pro Vitam” Sfântu Gheorghe.

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP – CNSCBT 75 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 27 cu varianta Alpha, 3 cu varianta Gamma şi 45 cu varianta Delta.

Dintre cele 807 cazuri confirmate cu varianta Delta, 191 (23,7%) fuseseră vaccinate: 7 incomplet şi 184 complet vaccinate (22,8% din total).

„Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecţie a cazurilor de COVID-19 pentru secvenţiere este vaccinarea, aşa încât proporţia de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situaţia din populaţia generală, ci dintr-un grup selectat”, afirmă sursa citată, potrivit Agerpres

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Preţul motorinei atinge un nou record în România

Prețul motorinei în România a atins un nou record,...

ȘTIRI GdS