10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljValul 4 începe să-şi arate colţii: Internări în creştere în spitalele din Dolj, inclusiv gravide şi copii

Valul 4 începe să-şi arate colţii: Internări în creştere în spitalele din Dolj, inclusiv gravide şi copii

Update: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova anunţă joi că numărul pacienţilor internaţi la ATI Covid a crescut la 12.

Aproape toate spitalele Covid din Dolj au, în acest moment, pacienţi internaţi. Numărul cazurilor de coronavirus creşte accelerat, pe zi ce trece, iar secţiile Covid, goale acum câteva săptămâni, primesc din ce în ce mai multe persoane infectate cu Sars-Cov2.

La terapie intensivă se află 18 persoane din judeţ cu forme severe de boală. Incidenţa s-a dublat deja în Craiova, comparativ cu săptămâna trecută: 0,51 la mie faţă de 0,27 pe 25 august, iar prima zi de septembrie a venit cu cel mai mare număr de infectări din ultimele luni: 43.

Peste 70 de internări la Infecţioase

La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova, numărul internărilor a crescut cu 50% faţă de acum o săptămână. Dacă pe 25 august erau internate 49 de persoane, miercuri, 1 septembrie, 73 de pacienţi se aflau sub tratament în unitatea medicală. 66 dintre aceştia sunt din Dolj.

Spitalul s-a confruntat în ultimul timp cu circa 10 noi internări pe zi. Şase dintre pacienţi sunt copii.
Vestea bună este că, în acest moment, niciunul dintre pacienţii din terapie intensivă nu este intubat.

Internări şi la Dăbuleni şi Băileşti

Totodată, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă se aflau miercuri 8 pacienţi în sectorul ATI Covid. Şi la Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” au apărut primele cazuri confirmate după o lungă perioadă de timp. Două paciente au fost depistate cu coronavirus la Maternitate.

La Spitalul Municipal Băileşti erau miercuri 11 pacienţi Covid, iar la Dăbuleni – 12. Şi Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna avea un pacient cu coronavirus în secţie.
Creşterea numărului de internări se reflectă şi în numărul pacienţilor din secţiile de terapie intensivă – 18, în total, în unităţile medicale doljene.
Singura unitate medicală suport Covid care nu avea pacienţi pozitivi în debutul lunii septembrie era Spitalul de Neuropsihiatrie.

SCJU Craiova a revenit la numărul de paturi Covid din valul 3

La SCJU Craiova, numărul paturilor de terapie intensivă destinat pacienţilor cu coronavirus a crescut din nou, după ce în perioada verii fusese redus la 8.

„Am revenit la forma anterioară de organizare a sectorului Covid ATI, cu 20 de paturi la ATI Covid pentru adulţi şi 4 paturi ATI Covid pentru copii. Dacă nu reveneam la această formă, astăzi sectorul Covid pentru adulţi ar fi fost deja plin. Avem 8 pacienţi în ATI, dar niciunul nu este în prezent intubat. Marţi am avut şi un copil pozitiv, un bebeluş de 3 luni internat cu mama sa, însă forma sa de boală nu este una gravă şi a fost transferat la Infecţioase”, transmite directorul Spitalului Judeţean din Craiova, Laurenţiu Ivanovici.

Două gravide cu coronavirus la „Filantropia”

La „Filantropia”, sunt momentan puţine cazuri suspecte sau confirmate cu Covid, însă managerul Liviu Radu spune că se poate constata o creştere a pacienţilor suspecţi în ultima vreme. Primele cazuri confirmate în valul al patrulea sunt în rândul gravidelor.

„Am observat în ultima perioadă o uşoară creştere a pacienţilor suspecţi Covid, dar momentan avem puţini pozitivi. La Secţia de Pediatrie nu avem niciun copil suspect sau pozitiv în prezent. Avem, în schimb, două paciente din Maternitate care au fost confirmate, cu simptomatologie uşoară, care între timp au şi născut. Copiii sunt bine. Unul este negativ, la celălalt aşteptăm rezultatul. Situaţia este sub control, s-au respectat circuitele, avem şi experienţa valurilor anterioare de Covid acum. Avem şi la Cardiologie un pacient suspect”, a precizat directorul spitalului pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS