17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBărbat din Iași, suspectat de malarie

Bărbat din Iași, suspectat de malarie

Suspiciune de malarie, la Iași. Un bărbat care a fost în iunie în Camerun este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș. Bărbatul a stat acasă aproximativ 2 săptămâni înainte să meargă la spital. Autoritățile sanitare urmează să facă o anchetă epidemiologică.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani a călătorit în Africa la începutul lunii iunie, în interes de serviciu. La câtva timp după revenirea în țară, la începutul acestei luni, a început să aibă febră, frisoane și o stare de oboseală care s-a accentuat în timp, potrivit Digi24.

Bărbatul s-a prezentat la spital abia în 20 iulie

Bărbatul s-a prezentat la spital abia în 20 iulie. Medicii i-au pus diagnosticul de malarie pe baza evaluării clinice, ținând cont de simptome și de zona în care a călătorit. Medicii au trimis o probă pentru evaluare la Institutul Cantacuzino, pentru confirmarea diagnosticului.

Bărbatul își făcuse vaccinurile obligatorii înainte să plece în Africa

Bărbatul își făcuse vaccinurile obligatorii înainte să plece în Africa, dar nu a luat și tratamentul antimalarie, care se administrează cu cel puțin o săptămână înainte de călătorie, pe parcursul șederii și o săptămână după întoarcerea în țară.

Autoritățile sanitare vor face acum o anchetă epidemiologică

Medicii spun că starea bărbatului este stabilă.

Autoritățile sanitare vor face acum o anchetă epidemiologică, având în vedere perioada îndelungată în care bărbatul a stat acasă și a intrat în contact cu membri ai familiei și, posibil, și alte persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS